Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to jak pompa rotacyjna to na "oranżadzie" długo nie pojeździ ;)

Powiem Ci kolego że nie musi być na "oranżadzie". Pompa VP 44 wystarczy że dostanie trochę wody i pada.

A jezęli chodzi o rotacyjną to szybciej wtryski zatrzesz jak pompę uszkodzisz.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Jestem tutaj nowiciuszem, ale może pomogę w temacie. Sam nabyłem używaną VALTRĘ N92 i 6800 jeszcze niezniszczalnego kanciaka. Jestem zadowolony bardzo. Jest po podniesieniu mocy i regulacji zaworów.

Może to dziwnie brzmi ale zaczęło się od problemów z mocą i przegrzewaniem.

Trudno w to umierzyc ale zawory ustawiał człowiek który pracuje w serwise ciagników.

Powiedział zę pierwszy raz spotkał sie z takim problemem ze nie można ustawić zaworów.Ustawiał jeszcze mój Szwagfier, który jest niezłym specem i stwierdził to samo ze nie można ustawić idealnie bo jest różnica.

Po przekręceniu o 360 stopni jeden z zaworów zawsze był podparty.

Ustawiane były na mijankę i inne sposoby i nie można było ustawic w żaden sposób.Dopiero po jakimś czasie okazało się ze ten myk polega na tym ze trzeba było ustawić zawory w jakiś przeciw fazch czy coś takiego, wówczas za każdym razem są idealne luzy na kazdym z zaworów.

W końcu się udało.

Jezeli chodzi o podniesienie mocy to faktycznie to działa w mojej n-ce.

Czuć róznicę mocy.

Wszystlko zalezy od pompy jaką masz.

Jezeli zwykła rotacyjna to zero problemu.

I jeszcze jedno.

Jezeli chodzi o tego człowieka o kórego pytasz i jezeli to człowiek z Lublina ten o którym myśle to pracuje nie w seriwsie Valtry a wiem ze pracował kiedyś tylko współpracuje z Panem Przemkiem P........skim z JOHNA właśnie tym który ustawił nam w końcu zawory.

A tak naprawdę to wiem, że zajmuije sie elektroniką samochodową w Lublinie tylko nie wiem w jakim serwisie czy zakładzie.

Jezeli jesteś zainteresowany to napisz mi na maila regardo@wp.pl Zapytam o telefon do tego człowieka.

Napisz skąd jeseś bo jezeli z lubelskiego to Ci mogę sporo pomóc i udzielić wielu rad oraz umożliwić kontakt naprawdę z fachowcami w temacie.

Kolego dlaczego robisz tajemnicę z nazwisk.

Przecież to najlepsza reklama.

Edytowane przez arodzys
Gość Profil usunięty
Opublikowano

A jak polecacie Valtrę A82 czy A92 bo w planie jest...?

Opublikowano (edytowane)

Kolego dlaczego robisz tajemnicę z nazwisk.

Przecież to najlepsza reklama.

Nie bardzo rozumiem kolego o co Ci chodzi. Jak masz pytania to zapytaj normalnie. Chodzi o Pana Przemka Poniewierskiego????????????

Może chcesz do niego telefon ?

To grzecznie poproś a dostaniesz a nie robisz podchody.

Z wiadomego powodu nie podałem nazwiska ale najpierw zapytałem czy moge podać.

A swoją drogą polecam jak masz problem.

Edytowane przez regardo
Opublikowano

A jak polecacie Valtrę A82 czy A92 bo w planie jest...?

Witam.

Kolego wszystko zależy do czego potrzebujesz ten ciągnik.

Róznica tak naprawdę jest tylko w silniku a pozostałe parametry są podbne.

Valtra A 82 sprawdza się bardzo dobrze w gospodarstwach hodowlanych.

Jak potrzebujesz coś konkretnego do transportu lub ciężkiej orki to nie ta klasa.

Takim optymalnym rozwiązaniem jest seria N i tutaj szukałbym rozwiązania.

Ale to oczywiście tylko dywagacje.

===

Opublikowano

Witam po dłłuższej przerwie.

Czy komus wiadomo coś o nowym modelu Valtry z SCR na Adblue. Jaki koszt uzupełniania tego środka. Jak się będzie kształtować zużycie paliwa i koszt eksploatacji.

Opublikowano

Witam 

Potrzebuje namiary na jakiegoś dobrego szpeca od valtry dokładnie model N92 czytałem owy temat i widzę że nie tylko ja mam problem z brakiem mocy. Jeśli ktoś posiada namiary będę wdzięczny.

Pozdrawiam