Zaloguj się, aby obserwować  
ogier1998

New Holland T6080

Polecane posty

Wiadomość z agroFakt.pl

MarcoWzu    4

on w piątce pójdzie...przecież to kawał byka.,..


Dopóki jesteś młody Bóg troche dał urody rozkładaj pannom nogi.....i nie wstydź tego sie....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
macursus    115

moj znajomy ma tez new hollanda 6050 i ciaga pług nie obracany 5x48 i gaje rade.moj zdaniem powinien dac rade w 100% :lol:


Claas Tucano-500 tyś,John deere -400tyś, DF - 350 tyś -- Koszenie Bizonem przy otwartych oknach-BEZCENNE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michal16    1

Ja posiadam ten Ciagnik od roku i smigam 5x48 po górach bez zadnych problemow tylko ponad tona na przednim tuzie musi byc. :lol:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bialy1989    5

150km pójdzie ale lekko nie będzie miał.

Radziłbym kupić pług vario, albo chociaż z ręcznym przestawianiem szerokości orki bo jak trafi ciężka ziemia to można go zwężyć i ciągnik się nie męczy, albo jak trafi suchy rok to pług rozstawiony tak szeroko nie chce wejść w ziemię. U mnie było tak w tym roku po rzepaku. Zwęrzyłem go na 40cm (nieraz nawet musiałem mniej) na skibę i wchodził.

A tak z ciekawości to jaki pług ma aż taką szerokość skiby?

Kverneland ma max 51cm.

A i jeszcze jedno pytanie, chodzi o pług obrotowy czy zagonowy???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xxlukas93xx    5

6080 ma 155km a to czy pojdzie w 4x55 to zalezy od tego na jaka glebe! bo znam ludzi co 6050(125km) delta smiga z phx 6 skib a np. u mnie 6070RC(141km) bedzie mial co robic z 4 skibami wiec wiesz wszystko zalezy od gleby :rolleyes:

 

mysle ze 4x55 powinien dac rade :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xxlukas93xx    5

z tymi mocami roznie jest bo na prospektach przewaznie jest moc na silniku a liczy sie w uciagu :rolleyes:

a 6080 ma znamionową 155 a max z power boostem 178 lecz to jest tylko na walku lub w transporcie na najwyzszym biegu :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość

mam T6070 pc i ciąga 4x50 kvernelanda i nawet na glinach dobrze idzie a więc myśle że powinien dać radę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez zabawik
      Witam, kupiłem kilka dni temu New Hollanda TS 100 i mam kilka pytań:
      1. Gdy przesunę dźwignie podnośnika do samej góry to podnosi tylko do 50% i tak samo jest z przyciskiem podnoszenia w kabinie. Lecz gdy podnoszę przyciskami na błotnikach to podnosi do 99%, ktoś wie dlaczego tak jest i jaka może być przyczyna ?
      2. Gdzie znajduję się czujnik od kontrolek złów i zając ? Bo mi na każdym zakresie i biegu prawie cay czas świeci złów.
      3. Obok skrzynki z akumulatorom znajduję się to co na zdjęciu i pytanie mam odnośne przewodów, które mają być podłączone do cewki ? Ta kostka z żółtym i czarnym czy może ta odłączona z niebieskim i czarnym ?

    • Przez pWnedMTZ
      Witajcie, dziś podczas rozrzucania obornika wyświetliła się ikonka od skrzyni biegów (kwadracik otwarty od góry, w środku silnik/skrzynia biegów, od prawej i lewej strony strzałki do środka i od góry kreska) do tego zaświecił się znak stop, ciągnik działał poprawnie, nic się nie działo, po chwili zgasło, powtórzyło się to dwukrotnie. Skontaktowałem się z serwisem stwierdzili ze to skrzynia, albo mało oleju albo zapchane filtry, nie wiedzieli dokładnie co to za ikonka... Na oleju i filtrach mam zrobione 208 mtg. Olej jest na środku wizjera. Może ktoś wie od czego dokładnie jest ta ikonka i co ona oznacza? Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęcia, jeśli się pokaże ta Ikona znowu to dodam zdjęcie.
    • Przez tomek84pl
      Mam problem z nowym niedawno odebranym ciagnikiem NH t6 125S EC
      Ciagnik przepracowal u mnie 1 godznie!
      Podczas pracy z brona aktywna, przy obciazeniu w trakcie pracy (na postaju z wlaczona maszyna nic nie slychac) slychac bardzo glosne metaliczne odglosy pomiedzy skrzynia biegow a silnikiem, doslownie jakby ktos mlotkiem walil po obudownie skrzyni biegow.
      Sprawa oczywiscie zgloszona na serwis, potwierdzona przez serwisanta u mnie na polu, wstepna diagnoza tlumnik drgan.
      Zakaz dalszej pracy, po 2 dniach sprzet zabrany spowrotem do dealera na warsztat, po rozebraniu okazalo sie ze wszystko w srodku jest nieuszkodzone, test polowy u dealera potwierdza glosne stuki podczas pracy z obciazeniem, samo wloczenie WOM nie daje zadnych dzwiekow. Kilka dni oczekiwania na decyzje producenta co dalej z ciagnik  az w koncu dostaje telefon, producent nakazal  zwrot sprzetu do mnie , ma sie tak tluc  "ten typ tak ma "
      Dodam ze ciagnik zmienia biegi normalnie, rewers nie szarpie, wszystko dziala prawidlowo poza tymi glosnymi dzwiekami
      Jutro ciagnik ma byc u mnie , nagram film z odglosami.
      Czy ktos mial podobny problem jak u mnie?
       
    • Przez grucha18
      Skrzynia Electro Command na biegach 1-4 i 9-12 ciągnik nie chce ruszyć , rozłącza rewers w pozycję N i nie pokazuje żadnych błędów. Na pozostałych biegach jest ok. Ciągnik odpalony po miesiącu przestoju i takie kwiatki, wcześniej wszystko było ok. Olej jeszcze oryginał ciągnik z małym przebiegiem ledwie 600 godzin ale już po gwarancji...Miał ktoś podobny problem?
    • Przez Moras1991
      Witam,
      Mam następujący problem. Ciągnik New Holland T6030 16x16 Elektrocommand około 4600 mth
      Szarpanie podczas przechodzenie z półbiegu 9 na 10  i 11 na 12 słychać stukniecie podczas załączenia. Wartości kalibracja sprzęgieł C1-200 C2-220  C3-320 C-4 230.  Systematyczne pojawia się błąd 2057 „Bład otwarcia przełącznika zakresu wysokiego” Po przełożeniu  elektrozaworów nie ma zmiany na inny zakres, wiec wykluczam elektrozawory, Biegi na zakresie 10 i 12 ciągną ale pod obciążeniem „ np. orka”potrafi się ślizgać i stanąć w miejscu . Jest jeszcze problem przy odpaleniu i przesunięciu dźwigni biegów na zakres biegów szybkich, na wyświetlaczu pokazuje się że jest załączony bieg 5 wolnego zakresu a w rzeczywistości jest wbity bieg 15 lub 16 i ciężko ruszyć bo za wysoki bieg co prawdopodobnie wpłynęło na pozostałe objawy i sprzęgło C3,  Proszę o pomoc !! Kazdy rozsądny pomysł mile widziany.



×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj