Jaki ciągnik 90-100 KM
Przez
marekha80, w Jaki ciągnik wg mocy?
-
Podobna zawartość
-
Przez tomano40
Witam
Zamierzam kupić jakiś mały traktorek do 25 kM.
Ma służyć do orki, glebogryzarka separacyjna itp.. Działka do 1h. Myślałem o Farmtrac 26 z mechaniczną skrzynią lub Ls jx25 z mechaniczną skrzynią. Co sądzicie o tych traktorkach?
Pozdrawiam
Tomasz
-
Przez arty
Powraca temat - miałem juz zamowiony Farmtrac 555 - niestety firma się nie wywiązała - sprawa w sadzie a ja musze mieć ciągnik na już- zraziłem się trochę do Farmtraca - zresztą nowe zamowienie podrozal znacznie - juz nie jest tak konkurencyjny cenowo - stad zastanawiam sie tez nad Solisem 50
+dla Solisa
- 12 przelozen ( 8 w farmtracu - na dodatek z tego co widzialem to brak niskich predkosci, skrzynia do podstawowych prac za szybka - brak wolnej 1 - przelozenia kiepsko dobrane - przy rotacyjnej wypadalo by przerzucać miedzy żółwiem a zajacem....)
- skrzynia i most przod carraro - farmtrac most niby carraro? ale skrzynia chyba ich wlasna - nie jestem pewien czy dobrze synchronizowana......
- wieksza masa, wieksza pojemnosc silnika, wiekszy moment obrotowy
- klimatyzacja w standardzie i chyba zaczep transportowy...
- opony przod 20" ( farmtrac 18" ) - nie wiemm na 100% czy solis ma wcioaz 20" ale kiedy s takie mieli....
- pamiec pozycji podnosnika - jesli dobrze pamietam
- nizszaa cena
- wom zalezny i niezalezny 540 i 540E
minus dla solisa wezsze opony tyl w standardzie ( 13,6 do 14,9 farmtrac... - dostepnosc czesci i ceny - zupelknie mi nie znane....
+ dla Farmtraca
- bardziej popularna marka
- miejsce dla pasazera
- szersze opony tyl 14,9
minusy
- skrzynia raczej taka sobie....
- wielki minus dla farmtraca - brak mam zaufania juz do tej marki - jak pisalem wyzej -sprawa w sadzie...
- wom 540/540E ale tylko niezalezny...
-podnosnik bez pamieci wysokosci
Moze ktos ma solisa wypowie sie cos wiecej, b oo farmtracu troche juz wiem......
-
Przez ewa505
Proszę o pomoc: czy Ciągnik C335 rok prod. 1975 (60km/h, ład. 2100kg, poj. 3120)
pociągnie takie maszyny:
Brona talerzowa BOMET TYP U363/1
Pług obracalny BOMET TYP U063/2
Glebogryzarka zawieszana BOMET U54/1
Kosiarka rotacyjna TALEX TYP ECOCUT
-
Przez ketlin23
Zastanawiam sie nad zakupem Case mx 150 lub 170 nie wiem który bedzie lepszy na moje potrzeby ma pracować z kverneland eg 85 4 plus wał miby na obrotnicy jest 160 wiec nie wiem czy 170 nie bedzie za dużo siewnik nadbudowany nie wiem jaki bo bedzie nowy na prow nadbudowany napewno albo brona talerzowa albo aktywna nie wiem czy aktywna sie spisze na moich lekkich ziemiach no i może kiedyś kiedyś z jakimś bezorkowcem 3 belkowym typu cultimer pola mam dość górzyste jak to na warmi i mazurach Czy to prawda że w tych mx mocno szarpią półbiegi bo róznie ludzie mówią