odyniec

Odpalanie Władimirca w mrozie -10 a-20 stopni

Polecane posty

odyniec    1

Witam mam takie pytanie dla posiadaczy i nietylko władimirców ja wasze władki zapalaja w mrozie -10 a -20 lub wiekszym Ja swojego dzisiaj sprubowałem zapalic przy mrozie -16 stopni i zapalił bezproblemowo bez odprężnika za 4 przekręceniem wału zreszto co sie dziwic akupulatory Centry 195-tki i rozrusznik z przekładnią planetarną (szybkoobrotowy) teraz wy napiszcie jak tam jest z waszymi papajkami może jakies udoskonalenia macie ?? Pisać B) :blink: Pozdrawiam całe AF :unsure: :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy66692    349

zawsze mnie zastanawiało jak zapala rusek podczas duzych mrozów w porównaniu do ciapka, do takiego ursusa wlejemy gorącej wody i jakos zapalimy a taki władek chyba miałby mały problem

Ciekawo jakby Ci zapalił bez tego rozrusznika planetarnego :unsure:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
UrsusCzesio    309

No wiesz tommy my mamy jeszcze świece żarowe wiec nei tak źle najlepiej miał nowy typ bo w głowicach a ja mam w kolektorze. W usmei więcej powietrza ogrzeje bo tak to tylko w głowicy. Ja mam aku 120Ah 12V i też pali jak trzeba Jedno przekrecenie z otwartmi zaworami i 1 z zamkniętymi i chodzi


Mój Wladimirec podbija świat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

cichy84    21

ja miałem władka paliłem go przy minus 25 stopniach mrozu 2 razy przekręcenie wałem i chodzi zaś 330 puki zalałem wodą to trwało na koniec raz wody brat nie spuścił i blok pękł a ja miałem też wynalazek mały kolbę jak akumulatory padały raz więc raz i chodził Więc wolałem Władka odpalać do rannego obdawania niż 330

pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ferdek07    71

a ja mam problem z c 330 odpala w mrozy troche ciężej i jest taki problem że odpala na 1 tłok dopiero po czasie 2gi zaczyna pracować, co nie było dla mnie niczym nowym, gdyby nie fakt że gdy teraz postoi tylko z godzinkę i zapalam i znowu tylko na 1 tłok pracuje dopiero przygazówka i chodzi na 2 czyżby końcówka jedna padła ( 2 lata temu regenerowana pompa i nowe końcówki) czy wystarczy nalać nobrej ropy verwy lub jakiegoś doktora do czyszczenia wtrysków?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
TomCase    1

Ferdek ta niby lepsza ropa i takie wynalazki chyba jemu ciapkowi nie pomoga... :unsure: Cyba cos nie tak jest z pompa bo wtysk chyba nie powinien miec takiego efektu z reszta spytaj mechanika i Ci znajdzie przyczyne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ferdek07    71

tylko że co mechanik to mądrzejszy a pompe to mi robił dziadek 75 lat co mu się ręce trzęsły więc może coś źle ustawił, więc co wtrysk jest OK?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Waldekps2    2

Ja też mam rozrusznik z przekladnią ale aku mają już 10 lat i dziś musiałem troche podładować żeby mi odpalił (-11 stopni). Jak odpalam to nie odłączam pompy oleju a dodatkowy opór stawia pompa wspomagania. Wy wyłączacie pompe? Dwa czy trzy lata temu jak była temperatura prawie -30stopni to odpalałem w ten sposób że aku od c-360 trzymalem w domu i podłączalem je wtedy dodatkowo do ruska. Do tego grzałka oleju,sprawna świeca żarowa i podgrzanie żeberek cylindrów palnikiem i wladek odpalal na dotyk. Wtedy miałem rozrusznik od ursusa. Zastanawiam sie jakie akumulatory kupić teraz jak mam ten rozrusznik z przekładnią. Jakie Wy macie w swoich ruskach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
samczyk1991    83

Ferdek u mnie w fergusonie 1 lub 2 (dokładnie nie pamiętam) wtrysk (końcówka wtryskiwacza) po pół roku poszła się jeb... :blink: ale wymieniliśmy wszystkie na nowe B)

Teraz te nowe części to szmelc :D

Kup nowe końcówki, oddaj mechanikowi do wymiany i oddaj pompę do sprawdzenia :unsure:


Wieczny kawaler ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
TomCase    1

tylko że co mechanik to mądrzejszy a pompe to mi robił dziadek 75 lat co mu się ręce trzęsły więc może coś źle ustawił, więc co wtrysk jest OK?

He he trzeba bylo dla dziadka polac conieco i by mu tak rece nie lataly To raczej wina pompy jest bo wtryskiwacz raczej by tego nie powodowal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

Ja mam akumulator 120Ah centra 5 lat,jest problem na odprężniku kręci dobrze ,a gdy wbije odprężnik to zwolni i nie przeżuci ,

Pale go w taki sposób ,wypycham go z garażu tak aby stał tylnymi kołami na progu , kręcę rozrusznikiem w momencie gdy jest maksymalnie rozpędzony puszczam hamulec (Na 4 biegu)i zjeżdża (2 metry pochyłości)w tym czasie Jednocześnie Wbijam odprężnik i puszczam sprzęgło , wtedy przeżuci i zapali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rafal29    9

Jakby to była pompa to by kulał cały czas,sprawdż sobie kolego końcówkę wtryskiwacza bo pewnie leje ,i załapuje po dodaniu gazu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
semos    39

u mnie sąsiad swojego Władka to pali przy pomocy silnika elektrycznego. Używa go przez całą zimę, do odśnieżania drogi dojazdowej i jak sam mówi tylko taki patent przy zapalaniu go ratuje aby utrzymać dojazd do domu. Jest to jego jedyny ciągnik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

Dzisiaj było 18 stopni ,chciałem zapalić ale się okadzało że odprężnik działa na jeden cylinder ,trzeba było pociągną,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zorzyk2    54

Ten cyngiel odprężnika kosztuje parę zł i wymiana prosta, a może spadło cięgło uruchamiające.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
markus1    2

Mój ciapek ogólnie pali dość lekko,ale jak mrozy sięgają -20 to wiadomo.Świeca żarowa jest,a dodatkowo wstawiłem grzałkę od parnika 2000watt w miskę olejową.Po 30 min grzania nie ma bata odpala jak ta lala.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
st220    20

Co byście proponowali dolać do ropy żeby nie gęstniała, wczoraj wracałem do domu, brakowało mi jeszcze 1km i ciągnik zgasł, przyjechał sąsiad z linką, podczepił linkę i jego ciągnik też zgasł. Wszystkiemu winna była ropa która gęstniała przy -16 stopniach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Darpol    17

Jest kilka sposobów na zamarzającą rope kupić uszlachetniacz do paliwa ja często w zimie dolewam do 10%benzyny a jak miałem ciężarówki to żeby dojechać do domu grzaliśmy paliwo w zbiorniku żarówką .Wiesza się żarówkę reflektorową w paliwie podłączoną do akumulatora najlepiej na jakiejś listewce i 200l zagrzeje w 2 godz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
macin87    70

Co byście proponowali dolać do ropy żeby nie gęstniała, wczoraj wracałem do domu, brakowało mi jeszcze 1km i ciągnik zgasł, przyjechał sąsiad z linką, podczepił linkę i jego ciągnik też zgasł. Wszystkiemu winna była ropa która gęstniała przy -16 stopniach.

Nie ocet tylko denaturat!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miecho123    3

Patent z żarówką przerabiałem dobrze się sprawdza. A uszlachetniacze do paliwa są do kitu, ostatnio stosowałem do zamochodu profilaktyczne jeszcze przed mrozami więc paliwo było dobrze wymieszane, a wczoraj przy -17 zamarzł. Lepsza jest benzyna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bezeta10    11

ja wczoraj odpalałem swoje było 21 i bez problemu. tylko na wlocie do kolektora ssacego opalarka i ciepłe powietrze jeden obrot wału i silnik chodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Waldekps2    2

Ja kupiłem ostatnio samostart bo nigdy wczesniej go nie urzywałem i chciałem wypróbować. Musze powiedzieć , że działa rewelacyjnie. Silnik kręcil, dym leciał ale nie zapalał wiec puściłem samostartu do filtra przez 3 sekundy i natychmiast zapalił.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez NevarT25
      Witam dziś podczas podorywki jak jechałem na 4 biegu zaczęło mi coś stukać w skrzyni od razu sprzęgło i przerzuciłem na 2 też to samo(skrzynia starego typu na dwa lewarki) i tylko dzije sie to na tych dwóch biegach na innych jest wszystko ok. Czy mógł się gdzieś jakiś tryb ułamać, przeskoczyć nie wiem co; i chyba nie obędzie się bez rozbierania skrzyni? Chyba że ktoś ma jakiś pomysł, z góry dzięki.
    • Przez andrzejz78
      Witam
       
      Przyszła pora na wymianę pompy wtryskowej Wolne obroty przestały istnieć i albo ciągnik gaśnie albo rozpędza się w okolice średnich
       
      Na pewno już nie kupię oryginalnej Mam dosyć problemów z ustawieniem wolnych obrotów Chcę kupić jakąś rzędową tylko nie wiem co wybrać
       
      https://www.olx.pl/oferta/pompa-wtryskowa-t-25-ruski-rzedowa-ukraina-nowa-CID757-IDfdZTb.html
      https://www.olx.pl/oferta/t25-pompa-wtryskowa-wladimirec-30-stka-CID757-ID7hmab.html#84a80062ad;promoted
      http://allegro.pl/t-25-pompa-wtryskowa-t25-wtrysku-paliwa-paliwowa-i6942290412.html#thumb/1
      http://allegro.pl/pompa-wtryskowa-t25-rzedowa-wladimirec-i6948495985.html#thumb/5
       
      Brać polską od C-330 czy lepiej zza wschodniej granicy?
      Co myślicie o tej z dodatkową linką do gaszenia?
    • Przez James124
      Witam,mam problem z moim wladkiem,wymieniono w nim cylindry, tłoki, głowice,pompa po regeneracji,zmienione końcówki wtrysków,wtryski po sprawdzeniu,pierwszy niepokojący objaw pojawił się podczas ciągnięcia PUSTEJ przyczepy ciągnik zgasł i nie chciał obrócić wałem tak jak by się zatarł,jak trochę ostygł odpali bez problemu wypluwając wielką chmurę czarnego dymu potem działał normalnie aż do wczoraj ,zatarł się alternator ściągnąłem pasek aby przejechać parę metrów, po odpaleniu z komina i spod maski kuuupa dymu i kompletny brak mocy, zauważyłem jeszcze duża ilość oleju w kolektorze ssącym i w tej róże od filtra.Czy ktoś wie co może być nie tak?czy ściągnięcie paska i odpalenie silnika na 30sekund bez wiatraka mogło spowodować przegrzanie?


    • Przez Mateusz100
      Witam. Chiałbym sobie założyć wyjście hydrauliczne we władimircu T25 i teraz mam pytanie. W kabninie jest orginalnie dźwignia od tego ale gdzie z tyłu jest jakiś zaślepiony wąż lub rurka w ktorym miejscu sie znajduje aby wkrecic gniazdo hydraulicnze czy coś?  Dodam jeszcze ze to władimirec z 1977 roku jeden z pierwszych bo te nowsze miały wyprowadzone do tylu widziałem rurki i zakrecone śrubami a u mnie tego nie widzę. Proszę o jakieś zdjęcie lu pomoc. Dziękuję z góry.
    • Przez pronarek
      Malowaliscie T25 napiszcie o problemach które was spotkały i jaki kolor wybrac na władzia bo bede malował w niedługim czasie swojego A i mam pytanie nie wiecie czy da sie wymienic uszczelki w kabinie ???(kabina czeska)
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj