-
Podobna zawartość
-
Przez Ferdek07
Witam!
Tak jak w temacie! Coraz więcej ludzi u nas kupuje talerzówki i się śmieje że orka to tylko strata paliwa talerzują zamiast podorywki to OK ale zamiast orki również talerzówka i brona i tak sieją czy to prawda że to w żaden sposób nie odbija się na plonach, również gnój talerzują, a niektórzy to co miesiąc talerzują, jeśli to takie dobre to sam kupie talerzówkę zamiast porządnych pługów
-
Przez Lukasz789
Która maszyna lepiej się sprawdzi przy głębokiej uprawie na 20-25 cm jako zastępstwo pługa?
Mam lekkie ziemie (4-6klasa) i pola płaskie jak stół,do ciągnika 160 km da się coś dobrać żeby miało to sens czy będzie się męczyć?
-
Przez Bartekkk41
Witam, mam pytanie odnośnie chwastownika do zboża jakie wady jakie zalety użytkowania. Jak wygląda zboże po takiej uprawie i jaki jest plon.
-
Przez Arturo1610
Witam. Mam w zestawie siewnym wał packera i często się oblepia ziemia przez co w końcu przestaje się kręcić a jak wiadomo żeby go wyczyścić trzeba się trochę pobawić i poświęcić dużo czasu. I tutaj wpadłem na pomysł że skoro wały gumowe oraz gumowo plastikowe nie mają już takich problemów z oklejaniem. I teraz wpadłem na pomysł że może by taki wał packera pomalować czymś do czego ziemia nie będzie się tak lepić. Może jakaś gumą w płynie albo jakimś plastikiem w płynie, sprayu. Co o tym myślicie? Gdyby pokryć go warstwa czego do czego się tak nie będzie lepić to może skrobaki by dawały radę TP czyścić. Może ktoś ma jakiś inny pomysł na ten wał. proszę o pomoc 😀
-
Przez ramzess2w
Cześć, mam taki problem, że w agregacie uprawowo-siewnym (bierny, z przodu wał strunowy fi300) garnie ziemię tę między koleinami traktora bo koleiny głębokie. Myślę o jakimś wale na przód, żeby wstępnie trochę zagęścić i przez to też spłycić koleiny. Jaki wał byście polecili ziemie średnie-lżejsze. Zastanawiam się nad campbellem 45 stopni albo coś takiego: http://www.agro-lift.pl/produkty/waly/66-wal-na-przedni-tuz-typ-wpt
Co myślicie?
-