Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
pancer527

Mf 698 nie ciagnie przedni naped

Polecane posty

pancer527    7

Witam niedawno zakupilem sobie takiego mf698 i mam problem z zalaczeniem przedniego napedu chydraulkia zewneczna dziala, Wom tez sie zalacza bez problemow a przedni naped sie nie odzywa. A jak go ogladalem to wszystko bylo ok co moze byc przyczyna. A i jeszcze jedno pompa nie trzyma jak mam zaczepiona maszyne np plog 4 skibowy musi miec duze obroty zeby trzymal. Czy moze ktos tam namieszal?? Czy moze cos poszlo??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomi83    0

Witam niedawno zakupilem sobie takiego mf698 i mam problem z zalaczeniem przedniego napedu chydraulkia zewneczna dziala, Wom tez sie zalacza bez problemow a przedni naped sie nie odzywa. A jak go ogladalem to wszystko bylo ok co moze byc przyczyna. A i jeszcze jedno pompa nie trzyma jak mam zaczepiona maszyne np plog 4 skibowy musi miec duze obroty zeby trzymal. Czy moze ktos tam namieszal?? Czy moze cos poszlo??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

pancer527    7

Juz zrobilem naped walki byly polaczone za male cisnienie oleju szlo na naped a za duze na szkrzynie biegow. Wstawilem z 1 miejscu dlawik i zaczelo dzialac ale to tylko tak prowizorycznie do sprawdzenia a tak to musze do skzyni zajrzec bo tam jes przyczyna raczej. Jakis tam zaworek puszcza za mocno olej i nie bylo napedu :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
farmermf    78

jesli jest na takiej zasadzie załączanie napędu jak umnie w 8150 to wiedz że aby rozłączyć napęd elektrozawór puszcza olej do sprzęgła z tarczkami i ciśnieniem ściska sprężyne i rozłancza napęd.Zaś aby napęd działał wystarczy odciąć dopływ oleju do skrzynki z sprzęgłem.Aha i napęd może sie sam wyłanczać na postoju a dopiero jak ruszysz to sie załączy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pancer527    7

Nie to raczej jest inaczej umnie zeby naped zalaczyc to musi dostawac olej. Ogulnie jeszcze tego dokladnie nie rozgryzlem, ja narazie w jedno miejsce wstawilem dlawik i dostalem wieksze cisnienie na naped i to dziala. A dokladniej na przewodzie ktory daje olej z pompy jest trojnik ktory daje olej na naped i na skrzynie biegow gdzie musi dostac smarowanie i mi sie wydaje ze w szkrzyni musi byc jakis zaworek co reguluje to cisnienie i mi naped nie dzialal a caly olej szedl na skrzynie. czy jakos tak jak to rozbiore to powiem dokladniej jak to dziala :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×