Skocz do zawartości

Polecane posty

ptaszyna    125

Myślę że chodzi tu o pkt. 3 art. 54. Po uzyskaniu pozwolenia i tak musisz używać koguta tak że jedno nie zastępuje drugiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Jest dokładnie tak jak pisze @lukejro i @ptaszyna. Przyczepa, rozrzutnik, czy beczkowóz nie jest pojazdem holowanym i jeżeli nie przekracza wymiarów transportowych to zabrania się używania lampy. A jeżeli przekracza to wtedy trzeba używać, ale tak jak pisze @ptaszyna trzeba mieć pozwolenie na transport ponadgabarytowy. Także @kozak2011 przepisy, które zacytowałeś zabraniają Ci używania lampy błyskowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kozak2011    0

tak wiem przepraszam za kłótnię :) doczytałem się w przepisach ze nie trzeba mieć pozwolenia jeśli pojazd jest ponadgabarytowy  i ma fabrycznie zamontowane swiatła :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Możesz podać gdzie to znalazłeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czesio200    1039

witam mam w przyczepach nowe instalacje porobione

i problem polega na tym, że gdy połączę ze sobą przyczepy to kierunki i stop ledwo świecą lub wcale.

nie ma różnicy która przyczepa pierwsza i do jakiego ciągnika.

gdy podłączam jedną przyczepę wszytko jest dobrze.

co może być problemem czy jest możliwość, że są za cienkie kable?

kabel kupowałem w sklepie rolniczym "na metry" i był cieńszy od starych...

pytanie czy dać drugi taki kabel od wtyczki  do gniazda z tyłu przyczepy( wtedy tak na chłopski rozum prąd płynąłby prosto na drugą  przyczepę oddzielnym kablem)  czy wywalić kabel i dać jeden grubszy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtal24    164
Napisano (edytowany)

@ czesio sprawdz masę w gniazdach i wtyczkach a jaki kabel jakiej średnicy przewody? i czy kabelek masowy jest grubszy od  pozostałych

Edytowano przez wojtal24

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maciej2222    0

Witam.Mam problem z elektryką u przyczep.Jak z szczepione są 2 Przyczepy ze sobą ,to wszystko przygasa u przyczep ( swiatła ,stop ,kierunki) .jak każda przyczepa jest podczepiona osobno do ciagnika to wszystko jest OK.Co to może być za przyczyna ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mikad    226

A jaką szczepionką je szczepisz? Może nie tą co trzeba i dlatego nie działa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Dobre.  :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×