Skocz do zawartości
jozeki56

Kłopoty z podnoszeniem pługu ursus 1014

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ursus
jozeki56    0

Witam

 

Mam kłopot z podniesieniem pługu 4 skibowego atlasa. Pompa jest sprawna czy to może byc wina rozdzielacza czy może coś innego. udaje mi sie go podnieść po zakręceniu zaworu ale i to z wielkim trudem. może komuś sie już coś takiego przytrafiło liczę na pomoc.

 

z góry wielkie dzięki pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mateusz2    9

Mi w c-385 nie podnosi prawie że wogóle jak jest zimny :/ musze go piłować z 20 min zeby się rozgrzał to wtedy podnosi jako tako walnięty chyba jest ten rozdzielacz bo pompe wymieniliśmy w tamtym roku :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

jozeki56    0

ale czy tylko pługu?? bo może być, że w rozdzielaczu są jakieś opiłki

tak tylko pługu nie może podnieść reszta wszystko dobrze działa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dario23    0

sprawdź jeszcze raz pompę. ja miałem kupioną nową pompę, która padła po 2 dniach. Możesz jeszcze zlać olej i przedmuchać go sprężonym powietrzem. Mi padła uszczelka i zablokowała przewód olejowy, tak że lekkie sprzęty podnosił bez problemu, a pług w ogóle nie szedł w górę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal13113    96

Mi w c-385 nie podnosi prawie że wogóle jak jest zimny :/ musze go piłować z 20 min zeby się rozgrzał to wtedy podnosi jako tako walnięty chyba jest ten rozdzielacz bo pompe wymieniliśmy w tamtym roku :P

 

a co ma roździelacz do podnoszenia to pompa daje ciśnienie nie roździelacz, on jak jest walnięty to szybko ci opada wszysko na hydraulice, a jak podnosi ci na rozgrzanym oleju a na zimnym nie to zmień olej na nieco rzadszy albo wyczyść filtry

 

a kłopoty z podniesieniem może mieć jak będzie zawór na roździelaczu walnięty bo cały olej może iść na przelew a nie tam gdzie powinien

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jozeki56    0

witam panowie jeszcze raz

dzięki za pomoc udało mi sie znaleźć awarie. Była to przyczyna niesprawnego siłownika pomocniczego olej przelewał sie przez Niego ponieważ uszczelnienia na tłoku wysiadły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez marcin7795
      Witam. Mam problem w ursusie1014 podnośnik opada bardzo wolno podnosi dobrze ostatnio jak dłubałem przy zaworze to są tam kulki i sprężynki to wyjąłem to później podnosił na dużych obrotach a na małych nie chciał podnosić i opadał bardzo szybko co się stało???
    • Przez mateunia19
      założyłem ten temat kiedyś ale nie mogę go znaleźć więc powtórzę. Ciągnik gdy jest zimny podniesie wszystko idealnie gdy natomiast pochodził z godzinkę przy agregacie czy talerzówce i często używało sie podnośnika następowały problemy, gdyż znacznie wolniej podnosił lub wo gule nie chciał wtedy musiałem zgasić silnik na sekundkę to znowu zaczął podnosić ale bardzo powoli. czym to jest spowodowane? jak to naprawić. Pompka ta co jest w szkrzyni pośredniej jest po regeneracji. Z góry dziękuję za pomoc
    • Przez malin1986x
      Witajcie , sprawa wygląda następująco   odpalam ciągnik  w układzie ze wzmacniaczem jest ciśnienie 13 bar jak jest już olej rozgrzeje i mam włączony napęd na zającu  to by utrzymać ciśnienie na poziomie 9 bar silnik muszę trzymać min,1300 obrotów. Wzmacniacz jest  cały zrobiony łącznie z małym pierścieniem pod podstawą , nowa mikropompa ,oba filtry, co może jeszcze być przyczyna? wszystko działa poprawnie wom nie staje  normalnie jeździ, ale wiadomo jak za małe ciśnienie  to wzmacniacz długo nie podziała.
    • Przez rafal13113
      witam
      mam takie pytanie do czego służy mikropompa w dużym ursusie i jakie mogą być objawy jeśli będzie ona nie sprawna
    • Przez Maciekkkk
      Witam, przy podnoszeniu podnośnikiem pompa strasznie wyje,jak załączam rozdzielacz by uruchomić ladowacz wyje jeszcze głośniej. Nawet jak nic nie jest używane to słychać jak warczy ale ciszej. I strasznie wolno mi opuszcza i w pewnym momencie się potrafi zaciac ale powolutku i jakoś opuści. Pomoże ktoś bo jak już głupieje z tą 9-setką
×