Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
dronningborg6

Deska rozdzielcza w zetorze.

Polecane posty

A więc w zetorze 3320 nie działa prawidłowo obrotomierz, licznik mtg działa. Na początku wskazówka idzie w górę a później nagle spada i w ym momencie zapala się kontrolka ładowania. Lub też gdy ciągnik się zgasi to kontrolka ładowania się nie zapala wcale a obrotomierz albo spada albo się zawiesza na 1500 obrotów., albo tez obrotomierz wskazuje obroty tylko do 1500 i później w dół. Co może byc przyczyną i jakie jest powiązanie obrotomierza z ta kontrolką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
proxy8441    77

obrotomierz z kontrolką ładowania ma tyle że będzie ona gasła przy pewnych obr. nie wiem już teraz przy jakich dokładnie, w moim 5320 nic takiego jeszcze sie mi nie działo :)


My siejemy, a Bóg daje plony

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Henius91    721

mysle ze zawiesza sie slimak od linki obrotomierza, ale co ma wspolnego kontrolka z obrotomierzem...? nie mam pojecia, przeciez kontrolka jest polaczona z alternatorem i jak on straci obroty to kontrolka powinna sie zapalic.



Valtra - Your Working Machine

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

jakub16    120

Nie jestem pewien ale czy w tym zetorku nie ma już elektronicznego obrotomierza ?


Już 5 lat na AF ;)
Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mizgus    1

Na moje oko wygląda to na winę alternatora odłącz go i sprawdź czy nadal obrotomierz wariuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mizgus    1

Ten czujnik czyli prądniczka znajduje się z przodu silnika obok pompy wody są tam trzy przewody jeden do licznika motogodzin drugi obroty silnika a trzeci to masa, na pewno znajdziesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
farmer7745    19

Od tego czujnika obrotomierza i alternatora biegnę przewody w jednej wspólnej wiązce, być może przetarły się gdzieś po drodze i gdy następuje zwarcie wspomniane odbiorniki warjują. Wiązka biegnie pod kolektorem ssącym i dalej do kabiny.Proponuję ja przejrzeć szczególnie w miejscu gdzie wchodzi do kabiny. Przyznaję że nie wiem czy obrotomierz i kontrolka ładowania mają jakieś wspólne podłączenie.


ZABRANIAM BEZ MOJEJ ZGODY KOPIOWANIA, POWIELANIA I WYKORZYSTYWANIA ZDJĘĆ Z MOJEJ GALERI.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A więc napisze co było przyczyną bo być może u kogoś wystąpi ten sam problem. W alternatorze skończyły się 2 szczotki i to spowodowało miganie kontrolki i wariowanie opbrotomierza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez bartekm66
      witam
      mam problem z obrotomierzem - licznikiem motogodzin w moim zetorze 7045
      otóż obroty wskazuje normalnie ale motogodziny to różnie czsami potrafi "zaciąc się"i nie pracowac przez 10 i wiecej godzin a czasami kręci jak szalony
      czy jest to wina samego licznika czy tez może pradniczki przy silniku
      miał ktos taki przypadek ???
    • Przez grazia80
      Witam 
      Mam problem z manometrem powietrza,mianowicie po włączeniu stacyjki pokazuje cały czas 0,6 bara co może być przyczyną ,podejrzewam czujnik na butli czy jest możliwość sprawdzenia go np omomierzem.Dodam że uw czujnik ma u mnie jedno wyjście
    • Przez jacek1994
      Witam,
      mam problem z obrotomierzem mianowicie pewnego dnia po prostu przestał działać. Nie pokazuje ani obrotów ani nie liczy mth. Może ktoś wie jak to rozwiązać? 
    • Przez kitowiak
      Witam, otóż mam problem w zetorze 5211 z halogenami, a głównie z jednym (od strony komina). po włączeniu jeden świeci, a drugi już nie, probówka sprawdzałem prąd dochodzi, masa jest, na kilku żarówkach sprawdzałem i problem się powtarza, styki są w porządku w kostce sprawdzałem na 'krótko' wiec teraz pytanie co może być przyczyną nie święcenia jednego halogenu skoro przepływa przez niego prąd ? Wina cewki w przekaźniki ? prąd w tej lampie jest mniejszy. Proszę o jakieś rady :)
    • Przez Majjdann
      Cześć mam problem niemam wogle nawiewu w moim Zetorku ani zimnego ani ciepłego sprawdzałem bezpieczniki są wporządku podpięte jest wszystko. Co może być przyczyną spalona nagrzewnica albo dmuchawa czy może to być coś innego prosze o pomoc .
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.