-
Podobna zawartość
-
Przez krecikuryn
Otwieram temat bo nie znalazłem konkretnych i aktualnych informacji w tym temacie. Planuje spróbować zasiać groch tarchalska i mam pytanie do kogoś kto ma troche doświadczenia: ile wysiewa sie na ha , czym najlepiej zaprawić, jakie herbicyby, fungicydy terminy?? prosze o pomoc
-
Przez sbastian19891411
Witam rok temu pryskane pole było lancetem i w tym roku siana była fasola No i niestety zima slaba mało deszczu i oprysk trzyna tą fasolę co robić teraz jak to wyratowac jaki środek pomoże aby znów zaczęła rosnąć za wszystkie informacje dziękuję:)
-
Przez Mateusz0110
Witam, Panowie mam takie pytanie pierwszy rok mam posiany łubin dokładnie wąskolistny fioletowy czy trzeba go pryskac na robaka?? Jak tak to kiedy i czym??
-
Przez Mateusz0110
Witam, Panowie pryskacie fasolę kontra na grzyba jak tak to kiedy i czym. Mam kupiony w tamtym roku scorpion ale w tamtym roku nim nie pryskalem bo nie było warunków zastanawiam się nad czy kupować miedzian i opryskac teraz,fasola jak narazie nie najgorsza ale bardzo sucho jedna już jest bardzo duza druga dopiero kiełkuje,na weekendzie zrobię zdj. I drugie pytanie czy pryskacie fasolę insolem 6? Bo myślałem czy się opłaca opryskac 2/ha insol 6 i za jakieś 10 dni tak wycelowac żeby było zaraz przed kwitnieniem dać jeszcze raz insol6 2l/ha i dodatkowo 1l insol bor. Doglebowka w tym roku zadziałała ładnie zero przebarwień ale po ostatnim deszczu sypnelo. Chwastem dzisiaj poszedł basagran w dawce 1.2 l/ha