Zaloguj się, aby obserwować  
MTZ1

Fundusz promocji mięsa wieprzowego

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
jałówka CH
MTZ1    0

Fundusz promocji mięsa wieprzowego słyszał ktoś coś na ten temat i czy komuś zakład potrącił 0,1% na takowy fundusz?

Ostatnio jak sprzedałem tuczniki to mi potrącili 0,1% z ceny netto jaką miałem na fakturze!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MTZ1    0

A czy nie jest tak że zakłady będą promować wieprzowinę Polską ale i przy okazji także tą która sprowadza się do Polski (chodzi mi o półtusze) i za pieniądze Polskich producentów będzie korzystać także producent z krajów UE?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kryniuxxx    0

Choć nie wiele osób się orientuje ale pobierają. Utworzyli jakaś agencje i ktoś ma ciepłą posadkę, tylko dlaczego producenci maja płacić za to a nie np. zakłady mięsne które właśnie najwięcej na tym mogą skorzystać. U mnie pobierają 1 grosz od kilograma. Teraz jeszcze te cholerne świadectwa no i jestem sponsorem tych złodzieji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
blacha    26

Tak fundusz powstał w celu promocji polskiego mięsa i każdemu kto sprzedaje zwierzęta na ubój potrąca się 0,1 % od otrzymanej zapłaty, zresztą powinno to być uwzględnione na fakturze.


Pomogę tyle co mogę - dalej się zobaczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
blacha    26

Można polskie mięso ma być oznaczone specjalnym znakiem na etykiecie opakowania bądź w innym widocznym miejscu, ma to na celu poinformowanie konsumenta o tym, że dane mięso jest polskie, posiada pewną sprawdzoną jakość, a nie jest to 3 letnie mięso z importu i to w dodatku nastrzykiwane.

Edytowano przez andrzej2110
Cytowanie poprzedniego posta

Pomogę tyle co mogę - dalej się zobaczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jarki    1

Ja myślę że to niewypał, kolejna biurokracja{pensje dla swoich}

A prawie wszystkie ZM sprowadzają mięso pod różnoraką postacią, jedynie małe regionalne tego nie robią a to jest kropla w morzu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
blacha    26

No ale pewna szansa, że program wypali istnieje bo konsument będzie teraz świadom tego co wybiera, a jeśli tyn wybór będzie częściej padał na polskie mięso to będziemy, może w końcu liczyć na jakąś stabilizacje cen na przyzwoitym poziomie, a nie tak jak teraz gdzie cena z tygodnia na tydzień może się zmienić o 30 gr na kilogramie, bo właśnie dojechała partia mięcha z Danii.


Pomogę tyle co mogę - dalej się zobaczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MTZ1    0

Moim zdaniem to nie wypał a po prostu szukanie kasy w kieszeni rolnika(a co przecież dopłaty dostajemy)to możemy troszkę z tego oddać!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ikula    0

W teorii wszystko wygląda dobrze, ale jak mieszczuchy idą do hipermarketu to na mięsie nie pisze że polskie, tam zazwyczaj jest zagraniczne :) A promować to powinno państwo a nie my. Ale na rolniku zawsze wszyscy jeździli, jeżdżą i będą się bogacić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mareczek78    2

Ja mieszkam w Wielkopolsce - nic mi nie potrącają, a sprzedaję rolnikowi, co prowadzi skup - no raz mi potrącili jak zawiozłem maciorę prosto do ubojni do Goliny koło Jarocina.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Resicol    0

Potrącają wszystkim rolnikom, nie łudźcie się. Mi potrącili nawet z tych faktur, co księgowa zapomniała potrącić, a przepisy już dawno obowiązywały.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez ŻakowskiSławomir
      Witam, w związku z przepisaniem na mnie siedziby stada weterynaria wymaga by sporządzić ,,spis,, tzn żywienie ile kg czego przypada na 1 sztukę tucznika np i bydła, robił ktoś coś takiego? ma jakieś dane orientacyjne? ile czego zawiera opcjonalna mieszanka paszowa dla 1 byka/ 1 tucznika? na dobę.
    • Przez karuś
      Na rynku jest kilka zakładów mięsnych co prowadzą taką formę współpracy. Według mnie jest to bardzo dobre. Ma się pewną dostawę warchlaków i pewny zbyt, a to dzisiaj przy dużej produkcji jest bardzo ważne.
    • Przez Młodyrolnik16
      witam Mam taki problem że oprośiła się 2 maciory jedna 4 dni wcześniej od drugiej ale ta druga ma tylko 1 prosię i chciałbym połączy do wcześniejszej maciory która ma 12 prosiąt ,ale kiedy daje tego 1 prosiaka to ona chce go ugryźć i nie wiem co zrobić PS: Maciory są utrzymywane bez kojców
    • Przez Tatka
      Witam, locha rodziła pierwszy raz, urodziła 3 martwe prosiaki, wyglądają jak na zdjęciu. Druga locha też urodziła dwa, martwe lub "zgniłe" . Co może powodować taki rozwój płodu ? 

    • Przez Slawusslawus
      Witam podpowie ktos jak to jest teraz z przepisami hodowli trzody na wlasny uzytek chce kupic prosieta ktore są zarejestrowane i co dalej z tym zrobic
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj