Skocz do zawartości

Opłacalność produkcji czosnku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,oferuje usługowe kopanie czosnku zimowego,wiosennego i Hiszpańskiego New Holland T4.65 oraz kombajn JJ.Broch Ciągnik ma regulowany rozstaw kół od 120-180cm koła są przystosowane do międzyrzędzi dzięki czemu nie uszkadzają roślin. Kombajn jest na podwójnej ramie dzięki czemu można kopać 3 lub 4 rzędowy czosnek w przejeździe.Uslugi wykonuje na terenie całej Polski.Glownie wykonuje usługi na terenie woj świętokrzyskiego i małopolskiego inne województwa po uzgodnieniu telefonicznym Oferuje konkurencjne ceny oraz wystawiam fakturę vat w razie potrzeby.Zainteresowanych proszę o kontakt w celu zapisania się na wolne terminy. Kopać tym można wszystkie odmiany czosnku, zapraszam do kontaktu tel 573194760

Opublikowano
8 godzin temu, micgal39533 napisał:

W tym roku będzie wgl kicha z czosnkiem

U mnie plony wysmienite, musze odmawiac na zestawy bo praktycznie 45 nie ma... 

A klient jest u mnie ledwo co zaczalem sprzedaz to juz kilku nowych kliemtow sie zglosilo ciekawych i cena ich nie przeraza

Opublikowano
20 minut temu, Quis napisał:

U mnie plony wysmienite, musze odmawiac na zestawy bo praktycznie 45 nie ma... 

A klient jest u mnie ledwo co zaczalem sprzedaz to juz kilku nowych kliemtow sie zglosilo ciekawych i cena ich nie przeraza

to jak cenisz kalibry? 

Opublikowano
7 godzin temu, micgal39533 napisał:

U nas też plony elegancko właśnie ale zero kupca nawet nikt nie dzwoni ani nie jeździ

Dziwisz sie? Czosnek jest jakies 1.5-2 tyg wczesniej niz zwykle to sie jeszcze nie obudzili

Opublikowano

wiem ze narazie kupca niema ale  zebyscie nie oddawali czosnku za darmo jak niektórzy.przytocze jedno ogłoszenie z faceboka 

Witam
Sprzedam czosnek zimowy Harnaś wstępnie oczyszczony
Czosnek świeżo kopany ,zdrowy ładnie wybarwiony
Na chwilę obecną dostępne około 17 tyś
Cena
7-1.25 zl
6.5 -1.05 zł
6-0.85 zł
5.5-0.65 zl
5 -0.45 zł

Opublikowano
1 godzinę temu, taho56 napisał:

wiem ze narazie kupca niema ale  zebyscie nie oddawali czosnku za darmo jak niektórzy.przytocze jedno ogłoszenie z faceboka 

Witam
Cena
7-1.25 zl
6.5 -1.05 zł
6-0.85 zł
5.5-0.65 zl
5 -0.45 zł

Tylko ze to sa realne ceny czosnku. Nikt ci nie kupi wiekszej ilosci drozej a jak chcesz sie bujac po 20-30 glowek w detalu to mozesz miec po 30 gr drozej... takie realia. Srednio niech mu wyjdzie 0.90gr za glowke na hektarze ma 120 tys (ma 0.80ha bo z nim gadalem) to ma 108 tys zysku nawet jak da osobe na caly etat na pedowanie, sadzenie i kopanie to i tak zarobi wiecej jak na pszenicy... mu to starcza i nic nam do tego;) malo ktora roslina da mu 30 tys czystego zysku z hektara ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, taho56 napisał:

Witam
Cena
7-1.25 zl
6.5 -1.05 zł
6-0.85 zł
5.5-0.65 zl
5 -0.45 zł

handlarze po tyle oferuja w hurcie, i musi byc towar bardzo dobrze posortowany bez oznak chorob, inaczej jada do innego.

A ze drugi rok towaru w chu.. to maja w czym wybierac.

Mozesz chciec wiecej, ale tak jak @Quis powiedzial, nickt Ci nie da wiecej, za calego busa (10-20 tys sztuk). Albo bujasz sie w detalu po kilkanascie/kilkadziesiat sztuk.

Opublikowano

U nas przyjeżdża spod wawy gościu to musisz mieć towaru na pełne auto bo on jak to powiedział nie chce mu się jeździć już po domach i ładować tu trochę tam trochę tylko przyjechać do jednego i załadować do pełna, dowiedziałem się od znajomego bo dzwonił po kupach to 6,5 na brudno 80gr ale kupują tylko 4,5 6 i 6,5 reszty nie chcą, każdy by chciał drożej ale to nie te czasy że towaru nie było a oni teraz i tak cały czas ciągną zagraniczny tak jak u nas taki Pablo to tam czosnek z całego świata chłodnia na kilkadziesiąt tysięcy ton

Opublikowano

miałem propozycje za 6+ po 0,70 zł od handlarza.odmowilem, byla i propozycja 0,80 od innego to go zbyłem ze jeszcze nie kopie na całego (nie wolno palic mostów za soba). wczoraj sprzedałem 10 tys po 1 zł z inicjatywy jeszcze innego kupca, jakbym wyszedł z propozycja po 80-85 groszy to handlarz by tylko rece zacierał. ja czekam co sie dzieje na rynku.ale fakt jest taki ze jest zainteresowanie praktycznie sama 6-6,5  tak jak pisał micgal

Opublikowano
1 godzinę temu, Adam1208 napisał:

Witam.

Hoduje ktoś czosnek z woj. lubuskiego lub zachodniej wielkopolski ? Jestem zainteresowany zakupem Harnasia nawet brudnego prosto z pola.

Proszę o info

Witam. Ja pod sierakowem zachodnia wlkp powiat miedzychodzki

Opublikowano
Adam1208 napisał:

Witam.

Hoduje ktoś czosnek z woj. lubuskiego lub zachodniej wielkopolski ? Jestem zainteresowany zakupem Harnasia nawet brudnego prosto z pola.

Proszę o info

Zadzwoń 573194760

Witam oferuję usługi kombajnem do czosnku, wolne terminy już za tydzień. Kopiemy każde odmiany wiosenne, zimowe Arkus Lubasza itp tel 573194760