Bartek72511

Kupno Bizona

Polecane posty

master20002    228

Przeczytaj mój post nr #94. Na waskich kołach? W 83 chyba już na szerokim balonie wychodziły. Pewnie ktos przełożył.

Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyzna, dla której chcemy żyć i pracować.

TheByku    0

Pytałem sie właściciela on mówi że na takich kupił możliwe że ktoś przed nim lub podaje zły rocznik

Wiadomość z agroFakt.pl

Rocky914    15

Witam,jako że nasz Sampo powoli zaczyna się sypać i stał się już za mały na blisko 40ha,na przyszły sezon chcemy zmienić kombajn. Zainteresował mnie Rekord w wersji exportowej,5058. Czym on się różni od zwykłego z058? Jak z awaryjnością i dostępem części? Informacji w necie praktycznie brak.

akmaly    636

Zainteresował Cię 5058 ale nie wiesz czym się różni od Z058? To co takiego Cię w nim zainteresowało? Może zwykły Rekord Ci wystarczy:)

5058 występował w dwóch wersjach jako Mekanisk i Hydrostatisk. Pierwszy w zasadzie nie różnił się niczym ( no może poza legendarną jakością której nikt do końca nie zbadał ), a drugi miał napęd hydrostatyczny i hydrauliczny napęd nagarniacza.

Rocky914    15

Ogólnie słyszałem o nim parę rzeczy,ale żadnych konkretów,i dlatego chciałbym się więcej dowiedzieć. Tata chce z056 kupować,ale z czasem może się okazać za mały,i myślę o Rekordzie bądź 5058

akmaly    636

Dorzuć jeszcze 5056, wg. mnie ważne aby był na takim podwoziu jak Rekord, skrzynia + zwolnice przy kołach, hamulce jak w Rekordzie. Reszta to nie ma większego znaczenia. Dłuższe wytrząsacze w rekordzie zmniejszają straty ale co z tego skoro sita takie same, jeszcze jakby były na panewkach drewnianych a tak to tylko łożyska częściej do wymiany. 

Na plus rekorda jest większy zbiornik i mocniejszy silnik, rura hydrauliczna - ale bez tego można żyć lub przerobić :)

Jak nie macie górek to i Z056 wystarczy, ważne aby był w dobry stanie. 

Edytowano przez akmaly

Rocky914    15

5056 też myślałem,górek trochę mamy,ale bez tragedii. Zakup będzie myślę przemyślany od A do Z,bo ten sezon jeszcze Sampo obrobimy. A pod uwagę biorę od razu Rekorda,bo ziemi do uprawy z roku na rok przybywa do obrobienia.

Edytowano przez Rocky914

akmaly    636

Jak masz trochę górek to przekonaj ojca aby nie spoglądał nawet na Z056

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez TomaszStach
      Witam. Sprzedam kombajn Bizon Super Z056. Maszyna w dobrym stanie technicznym. Pracował na 10 ha, bez zarobków. Nie myty na zimę. Zawsze garażowany. Dwa lata temu wymieniłem przekładnie jazdy, a w hederze ślimak, podłogę, kosę i bagnety. Młóci i czyści bez zarzutów. Po zimie silnik pali od pierwszego obrotu. Opony w bardzo dobrym stanie. Są przecieki na główkach rozdzielaczy. Do kombajnu dokładam pasy, pompę hydrauliczną, inne drobne części, dwie kosy, instrukcję obsługi, napraw i katalog części. Cena 11000 do negocjacji. Nie wystawiam faktury VAT. Nie dysponuję transportem. Miejscowość Daszyna, powiat Łęczyca, województwo łódzkie.  Data dodania 18. 06. 2018

• Przez Bycek1234
      Witam,
      chciałbym kupić kombajn lecz nie jestem zbyt zorientowany w tej sprawie. Myślę nad Dominatorem 78 i chciałbym zapytać co myślicie o tym modelu i ogólnie na co zwracać uwagę przy kupnie kombajnu
    • Przez Jacek3p
      Witam wszystkich mam pytanie odnośnie bizona rekorda mam okazję kupić tanio z padniętym motorem i zastanawiam się czy z Supra da radę bez turba bo co słyszę to te z rekorda siadają z tą turbina i dużo pala z zwykłym sw400 mam dobre doświadczenia i nie odczulem nigdy by mu mocy brakowało nawet z sieczkarnia i nigdy mi się nie zagrzal co prawda motor zdrowy praktycznie nie pije oleju no ale superek już zmienił właściciela tylko czeka na pogodę by móc odjechać :/ 
      I jak panowie mieliście doczynienia z taką przeróbka za od z góry dziękuję 😊

• Przez StawiaR
      Witam, mam do wyboru te dwa kombajny i jestem w kropce. Który według was powinienem wybrać? Bizon z 1986 r (na szerokich kołach) posiada sieczkarnie a dronningborg z 1988r bez sieczkarni.
    • Przez Renault145
      https://m.olx.pl/oferta/bizon-zo56-CID757-IDyYR2O.html?backUrl=%2Fajax%2Fmojolx%2Fdetails%2F516899010%2F
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj