Zaloguj się, aby obserwować
Obserwujący
0
-
Podobna zawartość
-
Przez poderwa
Witam mam takie pytanie odnośnie cewek od tych elektrozaworów. Czy te cewki mogą pracować ciągle na napięciu 12v ?jeśli pominę sterownik, czy po krótkim czsie np.30 min spali cewkę. Miałem teraz taki przypadek case mx 110, podczas jazdy rozłączyło napęd do przodu, zaświeciła się (N) więc podłączyłem osobne zasilanie pod cewkę z zapalniczki w kabinie. Ciągnik ruszył ujechałem z 10km i spaliło cewkę, aż upaliło przy cewce kable. I teraz pytanie czy cewka była uszkodzona, i sterownik rozłączył jazdę ? i gdy podłączyłem osobne zasilanie to wpłyneło na dalsze uszkodzenie cewki ? Dodam że przemieniłem zawór od blokady tylnego most, i case jezdzi .Proszę o podpowiedzi i sugestie 100% pewne przypadki.
-
Przez patrick30
Witam wszystkich ,
Wydaje mi się ,że nie rozłącza mi przedniego napędu w Case 5140 zacząłem mierzyć napięcia wg instrukcji
znalezionej w sieci - opis problemu na elektroda.pl https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3725662.html .
Nie jestem pewien czy dobrze szukam.
Czy na podpiętej fotce zaznaczyłem elektrozawór od przedniego napędu ???....bo jeżeli to jest ten , to na nim nie ma żadnego napięcia.
Sam przełącznik w kabinie jest ok. napięcia w kostce w kabinie są, tylko nie jestem pewien na 100, czy dobrze szukam dalej w instalacji.
-
Przez Leobone
Mam problem, mianowicie brak wskazania na wyswietlaczu prędkości obrotowych silnika, rotora oraz wentylatora. Czy winny może być sam moduł? (Taki jak na zdjęciu).Czy może coś innego. Może ktoś miał podobny problem w swoim kombajnie…
-
Przez Casejx1234
Mam pytanie, czy wie ktoś co mogło się stać ciągnikowi case jx 80 z 2012 roku ponieważ podczas transportu zatrzymał się nic nie strzeliło i nie chciał ruszyć przekładnie od zmiany biegów i zakresów jakby się zakleszczyły a ciągnik jak puszczałem z sprzęgła dławił się i nie ruszał, rewersem można ruszać a podczas ładowania go na lawete kiedy był w powietrzu tył udało się odblokować zakres i wyluzować ciągnik
-