Jaki olej silnikowy używacie do swoich maszyn???
Przez
janusz14, w Płyny eksploatacyjne, filtry
-
Podobna zawartość
-
Przez Kartoflorz
Witam, mam taki problem może dla niektórych bzdura a konkretnie, czy mogę mieszać olej Stou z Utto??? Konkretnie chodzi mi o to czy do oleju Agrol Stou Plus mogę dolać Platinum Utto - miejc docelowe przekładnia (skrzynia Zetor Forterra).
-
Przez seba2017
Witam. Chciał bym przejść na jeden olej we wszystkich ciągnikach ( starszych) bo teraz używam w każdym inny. Firma wykonująca remont silnika polecała mi Mobil Delvac 15w40 lub lepszy. Zauważyłem że polski olej Platinum Ultor Plus 15w40 ma te same klasy jakościowe API: CI-4/CH-4/CG-4/ SL/ SJ w ACEA też podobnie: E7/ E5 /E3/B4 /B3 /A3. Czy będzie różnica w ochronie silnika w ciężkiej pracy w wysokiej temperaturze stosując jeden i drugi olej. Jeżeli byłaby podobna jakość to wybrał bym polski olej z racji patriotyzmu zakupowego. O różnicę w cenie mi nie chodzi. Jakie jest Wasze zdanie: nie będzie za dużej różnicy między tymi olejami czy Mobil jest zauważalnie lepszy ?
-
Przez kingway
Witam , może ktoś z was ma namiar na sklep lub hurtownie gdzie można kupić w dobrej cenie oleje silnikowe i hydrauliczne Byłbym wdzięczny za pomoc
-
Przez Makis2111111
Witam chciałem spytać czy jak mam olej lotos agrol u w skrzyni case cx80 czy jak zmienię na jakiś lepszy myślę o fusch czy nie będzie problemu jak coś się zmiesza bo w prasie zostanie resztka tego starego agrol u.
-
Przez Kartoflorz
Witam, mam taki problem: muszę dolać płyn do chłodnicy do New Hollanda Td5 i nie wiem co dolać żeby nie narobić bigosu. W instrukcji pisze że musi to być płyn na bazie kwasów OAT, w okolicy nie ma oryginalnego, do serwisu nie drodze, a na petrygo czy kuler nic nie pisze o tym OAT ???? Co tam wlać żeby było ok (byle nie wodę), czekam na podpowiedzi.
-