Skocz do zawartości
Godlech912

Brak mocy

Polecane posty

MiRol    18

Ja obstawiam na 100 ze to luz na tulejkach korbowodowych, jest tam luz i tlok bije w glowice przez co slychac ze to jakby zawory. zdejmij korbowody zawiez do dobrego zakladu gdzie to skladaja zaloz i jazda B) bo jak Ci sie ursus oźrebi to ciekawiej nie bedzie B)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    190

Tulejki się wymienia w zakładzie. Albo weź po regeneracji.

Chodzi o roztoczenie i wyprostowanie korbowodów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mateusz2    9

Ło ludzie ale ja muszę w pole jechać B) rozwiercimy gdzieś złożymy i tyle, a później się go chyba sprzeda... B)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Witam. Mam problem z ursusem c385. Po generalnym remoncie silnika i skrzyni biegów stracił on moc. Myśleliśmy z tatą że to pompa więc oddaliśmy ją do regeneracji. Można powiedzieć że 700zł poszło w błoto bo dalej jest tak samo. Ciągnik w ogóle nie ma mocy. Polską d47 bez zakładek z rzepakiem pod małą góreczkę ledwo na 3. Nie mam pojęcia co to może być dlatego zwracam się do was z tym pytaniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
locke    291

Moze masz filtr paliwa zapchany albo wtryski leja

Edytowano przez locke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek73    190

Może filtr powietrza. Spróbuj zawory sprawdzić, ustawić. Rozrząd rozbierałeś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ursus1002    0

podstawa będzie tu regulacja lub wymiana wtrysków, wymiana filtrów paliwa, rozebranie i wyczyszczenie kranika z odstojnikiem i sprawdzenie czy wężyki maja dobre doloty do pompy a pompa była u naprawy razem z pompka zasilającą ? jeszcze może być taka sprawa, nadpalone gniazda zaworów chyba ze były robione lub sprawdzone szczelność

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Więc tak:

- Podczas remontu rozrząd był nieruszany

- Wtryski są dobre na pewno Bo były robione razem z pompą rok temu

- Pompa była robiona razem z pompką zasilającą

- Odstojnik był czyszczony. Był brudny strasznie ale i tak po wyczyszczeniu nie było zmian.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawel2793    0

może filtr powietrza? słyszałem przypadki że ktoś przez roztargnienie zostawił tam szmatę. i miał to samo:) ale to chyba niemożliwe w tym przypadku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie no chyba nie ma w filtrze szmaty. W sobotę sprawdzę ten filtr powietrza. Dodam jeszcze że jak rozsiewaliśmy wapno pod rzepak to z piastem gdzie troszku mokrzej na 1 szosowej zdychał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Sprawdz działanie zaworu przelewowego na pompie i dla pewności pompkę zasilającą gdyż nie każdy warsztat ją sprawdza podczas remontu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damianus2222    98

Więc tak:

- Podczas remontu rozrząd był nieruszany

- Wtryski są dobre na pewno Bo były robione razem z pompą rok temu

- Pompa była robiona razem z pompką zasilającą

- Odstojnik był czyszczony. Był brudny strasznie ale i tak po wyczyszczeniu nie było zmian.

 

a po remoncie pompy wtryski się sprawdza za każdym razem, żeby je prawidlowo wyregulować :P pompkę zasilającą lepiej kupić nową jak robić( a i nie kupić chińszczyzny ) a po za tym, jak ci źle zrobili pompę to ni cholery mocy nie będzie. Nam ost. z pompy została prawie tylko obudowa bo m.in. sekcje i pompka zasil. do wymiany, koszt razem po regeneracji z wtryskami to niecałe 1200zł . Ale efekt jest :)

Edytowano przez damianus2222

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Odpala ciężko ale to prawdopodobnie spowodowane jest słabym masowaniem. Jak kręci rozrusznik to z masy normalnie się dymi. Kopci nawet bez obciążenia. Dawka paliwa była zwiększana. Niby była jakaś różnica ale i tak nie wielka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gucik131    7

kolego a co w skrzyni robiłeś może tylny most za bardzo skręciłeś i ma ciężko. albo może słabo dotarłeś i pierścienie pokrzywiło lub starło, ewentualnie może rozrząd źle ustawiłeś jeśli wał wyciągałeś, a może zawory źle ustawione o,3mm mają mieć ale to to chyba wiesz.pozdro

Edytowano przez gucik131

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Skrzynia była robiona ponieważ nie było 2 biegu. Był jeszcze robiony WOM ponieważ nie szło go włączyć. Dodam jeszcze że przed remontem było wszystko dobrze. Miała swoją moc tylko że nie kręciła wałkiem no i nie było 2 biegu :rolleyes:

Edytowano przez Johndeere6800

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj przyśpieszyć moment wtrysku, u mnie miałem podobny problem, właściwa regulacje załatwiła sprawę. Trzeba zawsze zaczynać od rzeczy najprostszych, żeby nie narazić się na niepotrzebne wydatki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marco007    0

Witam. Mam taki problem w swoim Ursusie 1014 otóż w tej rurze co idzie pod bakiem od turbiny do kolektora ssącego wstawiłem zegar aby sprawdzić jakie ciśnienie daje turbo. I okazało się że jest to ciśnienie przy maks. obciążeniu 0.1 bar więc wymieniłem turbinę na nową i teraz jest maks. 0.2 bar. W związku z tym chciałem się zapytać jakie powinno być ciśnienie w kolektorze ssącym i czy dobrze je sprawdzam?? Bo silnik jest mułowaty. A i normalnie jak dodaje się gazu to powoli wkręca się na obroty a jak do tego wężyka co idzie z kolektora ssącego do pompy paliwa podałem ciśnienie sprężarką 1 bar to bardzo ładnie się wkręcał na obroty i był taki żywy. I nie wiem gdzie szukać przyczyny???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marco007    0

Stan filtra powietrza jest ok wyczyściłem go dokładnie i wlałem nowy olej. Filtry paliwa wymieniłem na nowe.

A w tym temacie co podałeś nie pisze nic o moim problemie, intercoolera nie będę zakładał. Chciałbym uzyskać po prostu ciśnienie ok. 0,8 bar w kolektorze dolotowym. A może turbinę dać od jakiegoś zachodniego sprzętu lub samochodu?? Czy ta też powinna dawać takie ciśnienie?

Edytowano przez Marco007

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
leszekd    80

Turbina nowa oryginalna czeska czy jakaś tam. Wydaje się że z pompą masz problem bo jak dasz ciśnienie na korektor w pompie to Ci daje większą dawkę paliwa i wtedy lepiej się wkręca na obroty. Sprawdź pompę. W 1614 miałem podobny problem jednak umnie wymiana turbiny pomogła jeździ lepiej jednak nie tak jak powinien muszę kupić jeszcze pompę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez karol1900
      Witam. Znalazłem na ogłoszeniu do sprzedaży ursusa 914 TURBO z 1997 ale jest to dziwny wręcz nieznany egzemplarz ponieważ jest z silnikiem T4390 z ursusa 6614 i 6014/6012. Czy ktoś coś wie na temat tego sprzętu nie mogę nic znaleźć o tym kiedy był produkowany i wgl.  Jakiś biały kruk z niego czy co? Tak samo nigdzie nie ma 6014 na ogłoszeniach do sprzedaży ktoś orientuje się w tym  temacie?
    • Przez mateunia19
      mam takie pytanie odnośnie ciśnienia oleju. Gdy ciągnik jest zimny i tuż po zapaleniu ma 3-4 na niskich obrotach a jak się przegazuje to 5-6. Gdy ciągnik popracuje i olej się już rozgrzeje porządnie to na małych obrotach ma 1 atak w pracy przy np pługu przy 18-20 tyś obrotów to ma w granicy 2-4. Takie ciśnienie jest wystarczające? pytam w kwestii ciekawości tak na przyszłość. dzięki za odpowiedzi.
    • Przez karo0l1
      Witam wszystkich. Problem polega na tym, ze mam bardzo dobry silnik 6-cylindrowy perkins z kombajnu claas mercator 70 i mam niezbyt dobry silnik w ursusie c-385. Czy da sie zalozyc silnik z kombajnu do mego ursusa? Bo az zal patrzec jak stoi i wiednieje na podworku juz 2 rok, a sprzedac w tych czasach jest ciezko i czy duzo tych przerobek by bylo?
      Idac dalej tematem mego ursusa problem w nim polega na cisnieniu silnika gdyz po odpaleniu odrazu cisnienie wskakuje na bardzo wysoki poziom no ale niestety olej sie deczko nagrzeje i cisnienie spada do 1 a czasem nawet ponizej i prosze nie pisac ze to przyczyna pompki olejowej bo w to nie realne zeby w 914-ce na tej samej pompce cisnienie bylo prawidlowe a na pompce z 14-stki w 80-ce dalej zle
    • Przez URSUS1614BYQ
      Witam nowych kolegów, na początku sie przedstawię. Jestem Łukasz, mieszkam w woj. Mazowieckim, mam 14 lat, pomagam tacie i bratu w gospodarstwie przy  codziennych pracach.
      Mam takie pytanie, kupiliśmy Ursusa 1614, niestety do remontu, wał miał być do szlifu, bo panewka się obróciła. Wymontowaliśmy silnik, nastepnie wał. Zawieźliśmy go do serwisu. Po dwóch dniach dostaliśmy wiadomość, że na jednym z czopów nie można już zeszlifować, bo nie ma z czego, a wychodzi na chyba 5 czy 6 szlif (pozostałe czopy są bardzo dobre, na 1 szlif). Postanowiliśmy że zawieziemy go do napawania i szlifu(chodzi nam o napawanie tego wytartego czopu do 1szlifu, nie o napawanie całego wału na nominał). Pytanie jest takie, czy ten wał wytrzyma w tak dużym silniku? Ile może wytrzymać? Proszę o odpowiedzi
      Dodam jeszcze jakieś zdjęcia sprzed kupna Wszystkie części brakujące na zdjeciach są, był rozpołowiony przed zakupem



    • Przez nunu85
      Czesc koledzy
      Traktor juz od lat miał cisnienie takie sobie (po pełnym rozgrzaniu max 2,5 na obrotach)
      Ostatnio cisnienie spadło do max 2, wiec pomyslalem sobie- pora zmienic olej- spuszczam go a tam na dnie wiadra ustało sie sporo drobnych stalowych opiłków (w filtrze to samo, całe ścianki bąka pokryte poutykanymi w sadzy opiłkami).
      Z tym ze te opiłki to z cąła pewnoscią nie sa panewki bo kolor biały
       
      Kto ma jakis pomysł skąd moga być?
      Co to sie tam drze?
      Dodam, ze silnik pracuje normalnie, odgłos też ok, siła w normie, kolor i ilość spalin również.
×