Przedni most Zetora 6245 a 7245
Przez
pavlotal, w Oś przednia
-
Podobna zawartość
-
Przez Wozny186
Witam. Potrzebuję informację jaki olej i ile wchodzi do przedniego mostu w 7745T? Z tego co oglądałem to niema korka od stanu. Jest tylko wlew z góry i chyba spust z dołu. W każdym razie nie widziałem nic żeby było w około połowie jak to ma miejce np w zwolnicach. Wydaje mi się że jest mało oleju a niemam pojęcia co lał tam poprzedni właściciel dlatego chciałbym wymienić.
Z góry dziękuję za pomoc.
-
Przez StefanSlayer
Witam, mam dwa pytania:
1. Poszukuję takiego ( plastikowego?) elementu miękkiego przodu, osłony, jeden mam a drugiego nie i poszukuję może być używany.
2. Czy na drugim zdjęciu w pokazanym miejscu powinna być jakaś guma/ oring/ simering? Ciągle to zapycha i się zastanawiam czy tam nie powinno być czegoś jeszcze, jakiejś osłony. Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych ode mnie forumowiczów.
katalog-zetor-4712-4718.pdf
-
Przez vatoviec
Jak w temacie - czy istnieje jakiś sposób aby zwężyć rozstaw przednich kół w tym ciągniku poniżej 150 cm (praca w międzyrzędziach) ???
-
Przez Adapra
Witam. Mam taki problem z zetorem 7245 gdyż po włączeniu przedniego napędu ciągnik strasznie hamuje czuję opór przy jeździe na wyłączonym nie ma żadnego problemu opony jakie są założone przód 11.2-24 tył 16.9-30 przód zmieniałem na 12.4-24 nie było różnicy jest możliwość że opony 16.9-30 nie zgrywają się ani z tymi oponami ani z drugimi czy też problem może występować w jakimś trybie lub samym przednim napędzie dodam że mam zetora 7745 opony przód 12.4-24 a tył 16.9-34 i nie ma żadnego problemu
-
Przez king558
Witam. Potrzebuję porady panowie.
Mianowicie w moim świeżo kupionym zetorze jest coś nie tak z ładowaniem.
Po odpaleniu kontrolka ładowania się świeci. Po dodaniu gazu na maxa i przytrzymaniu z 5 sekund gaśnie.
Wymieniłem regulator napięcia (był na jeden kabel) po wymianie nawet na obrotach nie gaśnie wgl.
Kupiłem drugi regulator na 2 kable i jest to samo.
Wydaje mi się że do wzbudzenia alternatora nie potrzeba aż takiej przegazówki żeby go wzbudzić.
Miał ktoś taki przypadek?
-