Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to mój pierwszy post.

Chciałbym się doradzcic szczególnie osób które miały do czynienia z ciągnikami w temacie. Otóż Posiadam gospodarstwo 20ha i szukam jakiegos używanego ciągnika. Oglądałem ostatnio Renault Aresa 556RX z 2003r. oraz MC Cormick MC115. Obydwa ciągniki są 4-cylindrowe i zwrotne, czegoś takiego szukam. Nie interesuje mnie praca przy turze. Tylko orka, uprawa i siewy. CIągnik ma pracować przy pługu AGROMASZ PO4 na zabezp. kołkowym o szerokości orki od:35 do 50cm na korpus. Posiadam głównie glebę 4 klasy, w tym 3ha III klasy. DO tej pory wszystko obrabiałem ciągnikiem URSUS 3512 + pług 3 skibowy BOMET. Na tym kawałku trzeciej klasy musiałem czasem orać na 2 skiby (zalezy jakie warunki).

Który ciągnik byście polecili, biorąc pod uwagę pracę przy tym pługu, spalanie, żywotnosć podzespołów, oraz koszty utrzymania i serwisowania?

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Witam! Mam na chwilę obecną takiego renaulta i można go polecić . Ciągnik jak na te moc i wagę, zwrotny ja osobiście ciagalem nim huard'y 4x40 i na ziemi klasy lllb pod górki średnia prędkość 7km/h . Jednynie spalanie może nie być satysakcjonujace, wkońcu silnik jd, ale przynajmniej móc jest naprawdę odczuwalna . Komfort jazdy na wysokim poziomie.

Opublikowano
mam forterre z 2007 r spalanie przy orce plugiem kverneland obrotowy 4×40. gleba 4 klasa wynosi 12 l na h ciagnik godny polecenia mam go juz 10 lat i opruch chlodnicy oleju ktora ciekła nic nie robione