Stuki w rozdzielaczu jednosekcyjnym
Przez
Kamilos97, w Inne ciągniki
-
Podobna zawartość
-
Przez dontadeooo
witam, juz prawie od roku użytkuje 685dt i mam pewien problem, mianowicie jak maszyna się dobrze rozgrzeje to w przednim moście słychać jakieś zgrzyty i piłowanie, tak jak by jakieś tryby nachodziły na siebie czy coś takiego, w polu nie jest tak żle ale jak zjade z asfaltu to makabra, co gorsze dzeiej sie to coraz częsciej.Druga sprawa to jak wyłącze przedni naped i ruszam to slychać takie pukniecie, (w serwisie powiedzieli ze to normalne) czasami jest tak ze jade i to pukniecie słychać 5 razy albo i więcej, tak jakby ten naped sam sie zalączał i wyłączal mimo że kontrolka sie nie zapala. dzwonilem po serwis 2 razy i za każdym razem jak przyjadą to nic sie nie dzieje, anie nie stuknie ani nie puknie ani nie zgrzytnie;) czy ktoś z was spotkał sie z takim problemem???
-
Przez Granul
Witam wszystkich mam następujący problem,
Zrobiłem remont silnika kompletny szlif 1 wału osiowość wymiana piersćieni
na cylindrach i oporowych które po sćiągnięciu misy znalazłem na dnie dlatego remont ! Wał przesuwał sie o 5 mm.
Przed remontem po naciśnięciu sprzęgła klekot cichł !!! Po remoncie niestety coś klepie w silniku ewidentnie na 3 cyl metaliczny dzwięk bardzo głośny
Pompy i wtryski po regeneracji......Dodam że silnik 3 cyl chłodzony powietrzem 1000.3 at Lamborghini
Prosze wszystkich o POMOC bo brak mi już sił silnik rozebrany jeszcze raz i wydaje sie wszytko OKl...
Pozdrawiam
-
Przez masseyf12
Witam wszystkich i prosze o diagnoze mojego problemu:
ostatnio robilem remont generalny silnika ursusa 5314 4tys mtg (sytuacja mnie do tego zmusila,a dokladnie wypadek drogowy) po remoncie slychac lakkie stuki w silniku. Dalem nowy blok,tuleje,pierscienie, panweki zostaly stare- nie byly jesze zuzyte, wal ten sam, glowica zregenerowana, nowe wtryski. Z silnika dochodza lekkie stuki, co moze byc przyczyna zregenerowana glowica ? Wspomne ze ciagnik mi dwa razy zgasl podczas jazdy, a nastepnie odpalil bez problemu i dzialal dalej. Co moze byc przyczyna?Nie dotarty silnik?Prosze o odpowiedz.
-
Przez wmarchew12
Witam, mam takie pytanie, czy możliwe jest stukanie szklanek popychaczy zaworów w t25? Coś mi stuka w silniku od strony rozrządu na małych obrotach(tak do około 800) i tak jakby z I cylindra, zawory regulowałem bo myślałem że któryś lużny, ale bez poprawy, podpowiedzcie mi coś bo coraz bardziej mnie to denerwuje.
-
Przez grzes151
Mam pytanie coś mi stuka w tylnym moście co to może być bo nie wiem od czego zacząć rozbieranie stukanie zmniejsza się jak włączę przedni napęd może ktoś z was miał coś takiego za ewentualne odpowiedzi byłbym wdzięczny
-