Pytanie do użytkowników silnika F4L913
Przez
repek92, w Farmer 300
-
Podobna zawartość
-
Przez darsonspire
Chcial bym sie cos dowiedziec o tej seri, mnie interesuje model 610 ale z mila checia zapoznam sie z opinniami na temat ogolnie tej seri 600. Jakie spalanie, awaryjnosc elektroniki i mechaniki jakie opcje warto dobrać przy zamowieniu i wogole poznam kazda opinnie posiadaczy. Dodam ze malo mnie interesuja teksty typu szwagra brat ma sasiada ktorego kuzyn ma takiego i jest zadowolony lub nie
-
Przez Bocian6230
Mam pytanie odnośnie dofinansowania np. młody rolnik. Ja kończyłem technikum mechanizacji rolnictwa i wiem, że bez problemu mogę składać wniosek o młodego rolnika ,na prowadzenie itp , a kolega chodzi do zakładu doskonalenia zawodowego na kierunek rolnik , poszedł tam od razu po gimnazjum , on też po takiej szkole może starać się o dofinansowanie? Będzie miał takie same kwalifikacje jak po technikum czy zawodówce rolniczej? 😀
-
Przez Kryszpol
Chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę kupić osłonę na silnik do ursusa sześcio cylindrowego lub może ktoś posiada taką na sprzedaż
-
Przez daniel20v
Witam. Mam parę pytań odnośnie podnośnika w moim IHC.
Interesuje mnie ta dźwignia od tempa podnoszenia (prawa górna), domyślam się że chodzi o to że odpowiada ona za szybkość podnoszenia, u mnie niestety nie ma reakcji na nią (czy odpowiada za coś innego a ja błędnie podejrzewam ?)
Dwa to problem z podnoszeniem. Są dwie dźwignie, pierwsza od strony błotnika to poziom opadania / podnoszenia drugą to natomiast standardowa dźwignia od podnośnika do ustalenia uniesienia wysokości ramion . Problem w tym że u mnie ona nie zostaje w wymaganym położeniu , a zawsze opada maxa (stąd ta blaszka tam dokręcona by się trzymał na górze ).
Pytanie teraz co mogło ulec uszkodzeniu że ona się nie zatrzymuje w wymaganej pozycji ?
Na chwilę obecną by mieć wymagana pozycję podnośnika postanowiłem te dwie dźwignie połączyć i tak oto dwoma dźwigniami steruje na raz w wachlarzu od skrajnie dolnego poziomu do maxymalnie uniesionego . Pytanie tylko czy tak może być ? Czy nic się nie zepsuje w dźwigni która ustala ograniczenie odpadania i unoszenia gdy będę nią cały czas robił ?
-
Przez daktobik123
Witam szanowne grono. Panowie Ursus c-360 wyszła mi korba bokiem myślałem o zakupie silnika po regeneracji ale wpadł mi w ręce silnik Perkinsa z agregatu wojskowego . Mam pytanie czy w miejsce orginalnego silnika mozna wlożyc silnik 3p ? czy bedzie on pasował na mocowania ? Czytałem że pomiędzy skrzynią a silnikiem trzeba włożyć jakiś dystans. może ktoś z Was robił taki przeszczep i podzielił by się informacjami na ten temat.
-