News
Wybór pompy hydrualicznej. 4 czy 6 frez
Przez
ciapekc385, w Władymirec T-25
-
Podobna zawartość
-
Przez Mroczus002
Witam,
mam pytanie, a piszę w międzyczasie bo dziś zamierzam zerknąć do swojego Wladka, otóż ostatnio po podłączeniu akumulatora i odpaleniu ciągnika zauważyłem po 5 minutach dym z stacyjki (tego pudła koło kierownicy).
Zastanawiam się co może być problemem? Czy jeśli jest za duże napięcie na akumulatorze to może ruszyć stacyjkę ? a nie np. żarówki ? napięcie na aku jest duże ok. 15V, nie wiem czy akumulator jest uszkodzony a czy alternator..
Po odłączeniu klem z akumulatora (na odpalonym silniku) z stacyjki nic nie dymi (ładowanie na klemach bez akumulatora to 12 z hakiem, z akumulatorem (sprawdzałem również na 2) około 15-16V - więc ewidentnie jest problem. Być może akumulator robi zwarcie w układzie ?
Dzięki za porady.
proszę o wyrozumiałość
-
Przez Zbynio
Czy ktoś z Was talerzuje Władkiem? Jeśli tak to jaką talerzówką i jak sobie radzi ciągnik.
-
Przez Arasowsky
Witam, posiadam w swoim T-25 pompę od c330. Była w regeneracji. Założyłem ją, przepompowałem, że na powrocie nie było żadnych bąbli w rurce z paliwem. Chciałem ustawić kąt wtrysku, ale kręcąc pompą, ropa nie idzie na wtryski. Wszystko idzie na przelew i wraca do zbiornika.
Czy trzeba ją jakoś odpowietrzyć poza ręczną pompką? Gdzie może być problem?
-
Przez Kondzik100
Mój władek ma za małą dawke paliwa i sie zastanawiam gdzie mu sie ja podkreca . I tu mam do was pytanie gdzie i czym sie podkręca ??
-