Skocz do zawartości
hubertg7

Agrotron 150 Nie włącza się WOM

Polecane posty

hubertg7    1

Witam! Mam problem z WOM  w Deutzu Agrotron 150, mianowicie kiedy kupowałem go używanego wałek działał, mam już go 3 rok i nigdy mi wałek nie był potrzebny, ostatnio tez sprawdzałem z ciekawości i działał, wczoraj podpiąłem rozrzutnik i jak na złość wałek nie działa.

Co sprawdziłem: znalazłem cewkę która załącza hydraulicznie wom, gdy ją wcisnę ręcznie wałek się kręci, więc problem raczej z elektryką.

odkręciłem włącznik są 3 kable w jednym jest prąd, sprawdziłem miernikiem po wciśnięciu włącznika jest przejście z pinu gdzie jest prąd do drugiego pinu.

Czy ktoś miał taki problem i mógłby coś poradzić, czy pozostało mi wzywanie serwisu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    0

A wlaczanie na blotniku tez nie dziala? Po wlaczeniu womu swieci sie czerwona dioda na wlaczniku? Moze sprawdz czy do cewki napięcie dochodzi. Jesli tak to pewnie elektromagnes padl, albo sie zacial od dluzszego postoju. Mozesz go zdjac i sprobowac przeczyscic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tak jak kolega napisał sprawdź czy się świeci przycisk na czerwono jak tak to odłącz cewkę i sprawdź czy będzie migał jak nie to sprawdź bezpieczniki i obejrzyj płytkę z bezpiecznikami lewa dolna cześć czy nie widać nacieków zalania przepaleń


niezależny serwis grupy same deutz fahr ;naprawa elektroniki diagnostyka i kalibracje urządzeniami oryginalnymi naprawa silników, skrzyń biegów TTV ZF
TEL 509500422

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

iron    546

styki , styki i jeszcze raz styki. jeśli to nie pomoże to cewkę zamienić .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertg7    1

Witam ponownie. Włącznik na błotniku też nie działa, w sumie całkiem o nim zapomniałem. Oba nie świecą się na czerwono po włączeniu. Prąd do cewki nie dochodzi. Bezpieczniki, wie ktoś który konkretnie jest od WOMu? na tej rozpisce na klapce żaden rysunek nie sugeruje WOMu. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertg7    1

Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie i są dobre. co do włączników w tym w kabinie jest prąd w jednym kablu, a w tym na błotniku w dwóch kablach, nie wiem czy to tak ma być, czy one działają na zasadzie włączników schodowych w domu.

Edytowano przez hubertg7

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w jednym ma być i powiedz jakie napicie


niezależny serwis grupy same deutz fahr ;naprawa elektroniki diagnostyka i kalibracje urządzeniami oryginalnymi naprawa silników, skrzyń biegów TTV ZF
TEL 509500422

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertg7    1

Napięcie na kablu jest 12.6 v po odpaleniu wiadomo około 14v. W tym włączniku na błotniku w jednym kablu jest tak jak w tym w kabinie a w drugim kablu jest około 2 v mniejsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

bezpieczniki F29 F16 i jak masz pto auto to jeszcze F10 ale raczej obstawiam 2 rzeczy albo masz zwarcie na przyciski na tył w kablach albo płytka bezpiecznikowa  padła jak by co to da się ją naprawić


niezależny serwis grupy same deutz fahr ;naprawa elektroniki diagnostyka i kalibracje urządzeniami oryginalnymi naprawa silników, skrzyń biegów TTV ZF
TEL 509500422

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hubertg7    1

Dziękuje Panowie za pomoc, oczywiście WOM działa. Co zrobiłem? w sumie nic konkretnego, kolega wyżej mógł mieć racje z tym zwarciem, bo jedyne co zrobiłem to odłączyłem i podłączyłem kostkę która jest  z lewej strony kabiny na kablach które idą do przycisku na błotniku. Poruszyłem może kablami i coś zaskoczyło. Styki w tej kostce wręcz jak nowe, jednak zachodnia technika trochę wyprzedza inne marki, kostki są uszczelniane więc wszystko wygląda bardzo ładnie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Majkel92
      Witam, czy możliwe jest zamontowanie Wyjścia wałka WOM w komunalnej wersji Renault Ergos 110 z 2002, która go nie posiada? Google nie pomogło ;). Ewentualna opcja to silnik hydrauliczny, lecz nie wiem czy to dobre rozwiązanie, mała moc :(. Ciekawi mnie czy można zamontować wyjście na oryginalnych częściach bez amatorskich przeróbek. Oto zdjęcie renówki.
      Zdjęcie z tyłu. 

    • Przez slawcio_1974
      Mam problem z 6630 premium.Nie włącza się tylni wom,tzn włącza się i zaraz puszcza.Sprawdzona cewka,elektryka jest ok.Komunikat wyświetla się błąd BCU 33.Serwis nie wie,co mu jest.Może miał ktoś taki przypadek?

    • Przez Heniu95
      Witam wszystkich zgromadzonych,
      Chcę kupić ciągnik rolniczy z podanych, New Holland t6030 lub Deutz fahr k120
      I teraz jeśli moglibyście powiedzieć coś o tych ciągnikach i który z tych 2 jest najlepszy, jak jest ze spalaniem, awaryjnością  i dlaczego dany ciągnik jest lepszy to byłbym wdzięczny. Jestem otwarty na różne opinie. Ciągnik pracowałby na 40 hektarowym gospodarstwie, jako główny ciągnik tzn. orka, siewy itp .
      Pozdrawiam 
    • Przez gr_rat
      Witam czy uszczelniał ktoś tylny wom ? Czy po odkręceniu tych 4 śrub na imbus dostanę się do jakiegoś uszczelniacza ? Czy muszę spuścić olej z skrzyni ? 

    • Przez rolnik992A
      Witajcie,
      CIągnik Deuzt Fahr Agrotron 4.90s. Świeci mi się kontrolka od oleju hydraulicznego od skrzyni biegów na wolnych obrotach. Przy zwiększaniu obrotów lub naciśnięciu hamulców gaśnie. Wiecie w czym może być problem?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.