News
Sylwussylwus

Case 956xl brak cisnienia oleju w skrzyni biegów a przedni napęd

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Case

Koledzy mam taki problem z case 956xl ....jak skrzynia się trochę rozgrzeje nastepuje zanik cisnienia oleju w skrzyni biegów i włancza się przedni napęd którego nie mogę wyłonczyc.....naped włanczany przyciskiem olej filtry w skrzyni nowe i czyste.....zostaje jeszcze przystawka napędu podejrzewam że tam gubi cisnienie oleju które rozłancza tarczki przedniego napędu....moje pytanie koledzy co kokretnie trzeba tam wymienić żeby nie wchodzić w niepotrzebne koszty ....i żeby ten naped rozłanczało....bardzo prosze was o pomoc.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    202

Pompę obsługi.


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mariusz(ZDUN)    202

17-20 bar minimalne to okolo 7 bar


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no wlasnie nie do konca naped niby rozlancza robie orke i jak mam wylonczony to przod nie ciagnie a wydaje odglosy mocno wyje tak jak bym ten naped mial a jak szybko jade to normalnie szok czy to jakies lozysko czy tych tarczek olej do konca nie rozlancza no nie wiem......a u ciebie turion 23 jak to wyglada   ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
turion23    1

U mnie to podobnie wygladalo ale teraz po remoncie skrzyni calkiem zaginal naped ale chyba oddam ciagnik spowrotem do mechanika i niech patrzy co jest nie tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

KRZYŚ 1992 u mnie jakby do konca go nie rozlanczalo poniewaz mam ten chalas wyje tak jak bym jechal na wlonczonym napedzie do konca tarczki nie rozlanczają czy jak ,,,,, ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
caseihc    0

Panowie czy ktoś z was rozbierał ta przystawke od napedu bo mi na zimnym oleju rozłancza a na ciepłym już nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

na ciepłym nie rozlancza bo cisnienie oleju w skrzyni spada pompa albo uszczelnienia w przystawce........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
caseihc    0

A ta pompa w skrzyni ile powinna dać barów bo nigdzie nie ma napisane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rogisek    0

Podpinam  się do tematu. Mam ten sam problem. Wszystko czyste olej nowy jak i filtry. Po rozgraniu się olej na wolnych obrotach włącza się napęd i zapala się kontrolka od ciśnienia oleju w skrzyni napęd się rozlacza po chwili jazdy na wysokich obrotach lub po chwili postoju na zgaszonym silniku . Gdy włączę napęd przyciskiem ciśnienie się normuje (kontrolka gasnie).  Od czego zacząć naprawę. Od przystawki, cewki wlaczajacej, pompy lub gesciejszy olej? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
caseihc    0

Ja rozbierałem tą  przystawke i uszczelniłem i dalej na ciepłym nie rozłacza i podejżewam że pompa siada a ile u ciebie daje ciśnienia ta pompa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez sunday
      Witam mam takie pytanie czy w CASE MX 135 jest to normalnie, że WOM na wolnych obrotach włącza się i po chwili sam się wyłącza, po dodaniu nawet minimalnie gazu wszystko działa jak należy. Pytam z czystej ciekawości bo w pracy to  nie przeszkadza
    • Przez razorM31
      Witam
      Mam problem, mianowicie nie działa mi podnośnik w ciągniku Case 5120, nie reaguje na żadne polecenia, kontrolka non stop mruga na pomarańczowo. Jaka może być przyczyna?
    • Przez mjurgonski
      Witam . Mam problem z case mx 100c , gdy go odpale i chce ruszyć włączając rewers  do porzodu zapala sie pomarańczowa kontrolka N i wtedy juz nawet do tylu nie chce jechać, jednak gdy go ponownie odpale i włączenie rewers  na tył to do tylu jedzie . Jaka może być przyczyna?  
    • Przez Mrozik137
      Witam mam problem wymieniłem alterantor bo myślałem że od tego nie pala sie nawet nie zapalaja sie na włacznikach te lamki co to by mogło być prosze o pomoc 
    • Przez karas1234
      Witam. Ostatnio robiłem orkę CASE 585xl i nagle mi się zatrzymał.Nie może sam siebie uciągnąć. Jeżeli ktoś coś wie co to może być to proszę pisać.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.