kuba18l

Fendt problem ehr

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kuba18l    0

Witam mam problem z fendtem otóż nagle zaczął przerywać ehr i nagle przestał działać pod kabiną przy rozdzielaczu zmieniłem na ręczne i tam koło skrzynki jest jakiś czujnik on był wypiety i włożony drut łączący proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
corrado    370

A Ty wyciągnąłeś drut i założyłeś wtyczkę? Prawdopodobnie jak i na pewno czujnik jest rozwalony, a drut robił za zworkę.


„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kuba18l    0

Włożyłem spowrotem drut działało następnym dniu odpaliłem i nie działa tylko na Obornikach dziala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

katon    0

Dokładnie kolego tam jest czujnik z magnesem i napewno rozsypał sie a drut robił obieg ,więc wsadz go i powinno działać 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kuba18l    0

Wsadzilem i działa tylko na blotnikach a w środku nic jak biorę w górę w dół nic nie zaświeci ani góra ani dół sprawdzałem na innym ciągniku czujnik od wieszakow i też działa w kablu przy nim jest prąd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pioter700    0

Witam, Mam problem z podnośnikiem w moim Fendt favorit 824 Turboshift z 2000 roku. Objawy są następujące: podnośnik normalnie podnosi do samej góry natomiast nie opuszcza, na panelu EHR ciągle pali się dioda od opuszczania natomiast nie ma żadnej reakcji ramion i nie wyskakuje żaden błąd. Oczywiście w konfiguracji DW działa góra oraz dół. Z tego co udało mi się ustalić napięcie jakie dochodzi do cewek podnoszenie 5,08V do opuszczania 4,80V tj przy odłączonych wtyczkach i sterowaniu z błotnika, po zamianie cewek nadal jest reakcja tylko na podnoszenie. Dodam, że przy dłuższym pozostawieniu na opuszczanie cewka robi się dość ciepła a po odkręceniu całej cewki łącznie z trzpieniem i podaniu napięcia 6V widać reakcje bolca sterującego tzn wysuwa się on z cewki. Przy ręcznym naciśnięciu na gumkę cewki jednej oraz drugiej podnośnik tak samo działa tylko w górę. Dodam iż wyciągnąłem suwak który jest sterowany przez cewki i nie zaobserwowałem tam ani uszkodzeń ani zanieczyszczeń czy zatem następnym krokiem powinno być demontowanie całego zaworu i szukanie ewentualnej blokady? Oraz czy należy na coś zwracać szczególną uwagę przy tej czynności. Dodatkowym czynnikiem na minus jest jeszcze prawdopodobnie niski stan oleju hydraulicznego jeśli jednak działa podnoszenie to wydaje się mało prawdopodobne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez marcingrom
      Witam mam problem z ciągnikiem fendt faworit 818 chodzi oto że olej ze skrzyni przelewa się do zbiornika z olejem hydrauliki jaki może być powód?
    • Przez nobi123
      Witam mam problem z EHR w Fendt 824 rok 2000. Nie działa cały panel sterowania, błąd jaki mi pokazuje to 33.
    • Przez siema1348
      Witam mam problem z biegami polowo drogowymi wogulę mi się nieprzełanczają,  bezpieczniki sprawdzałem skrzynia napewno nie ponieważ wogulę mi  się niepojawia komunikat ani nic tego typu.
    • Przez krzysiekmerc
      Witam mam problem z półbiegami. Pierwszym i czwartym. Drugi i trzeci półbieg przełącza w porządku a także przestał przełączać biegi terenowe i szosowe (żółw, zając). Jak wyłączę zapłon i zgaszę ciągnik i przełączę na pierwszy albo czwarty półbieg i uruchomię ciągnik to będzie pierwszy albo czwarty półbieg ale z chwilą przełączenia na drugi albo trzeci półbieg będzie przełączał tylko drugi albo trzeci, a na biegi żółw zając nie reaguje w ogóle, pozostaje na zającu... Proszę o pomoc jeżeli ktoś zna przyczynę problemu
    • Przez kuba18l
      Witam po wyładowaniu się akumulatorów w fendt bo brakło ładowania jak się okazało były klemy do wymiany po naładowaniu prostownikiem akumulatorów wskaźniki wszystkie na desce rozdzielczej zgasly co to może być pomocy
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj