Skocz do zawartości
wesolyzetor

Agregat w chłodni do mleka nie włącza sie sam .

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
wesolyzetor    1

Problem dotyczy chłodni do mleka Wsk Krosno , dzieje się to od pewnego czasu chodzi o to że agregat w chłodni raz się sam włącza prawidłowo a nieraz nie (trzeba uruchomić samemu) co to może być ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PRIMO    319

No zetorki wyczerpująca odpowiedz brawo ty :) a wracając do tematu wezwij fachowca od agregatów chłodniczych bo prawdopodobnie jakiś czujnik zaczyna zdychać i być może jest za mało czynnika chłodzącego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sylwekx25    404

U mnie jak wysiadł czujnik od temperatury mleka to na wyświetlaczu było + 5 stopni i żadnej zmiany temp. a na spodzie zbiornika mleko zaczynało przymarzać.


"Ziemia człowieka wydała i ziemia człowieka zje

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wesolyzetor    1
Dnia 12.09.2017 o 10:24, Sylwekx25 napisał:

U mnie jak wysiadł czujnik od temperatury mleka to na wyświetlaczu było + 5 stopni i żadnej zmiany temp. a na spodzie zbiornika mleko zaczynało przymarzać.

 

Dnia 11.09.2017 o 21:04, PRIMO napisał:

No zetorki wyczerpująca odpowiedz brawo ty :) a wracając do tematu wezwij fachowca od agregatów chłodniczych bo prawdopodobnie jakiś czujnik zaczyna zdychać i być może jest za mało czynnika chłodzącego.

 

Dnia 11.09.2017 o 20:35, zetorki12 napisał:

Hmm ... No mogło się coś popsuć . :ph34r:

Dzięki za odpowiedzi ,trochę zaniedbałem temat :P Przyczyną był syf który zebrał się na ośce wiatraku w agregacie , gdy chłodnia chciała się uruchomić wiatrak jej to uniemożliwiał. Wystarczyło WD40 psiuknąć na oś i działa :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Kubek95
      Witam, nie wiem czy był już taki temat, ale nie mogłem znaleźć więc zakładam nowy. Potrzebuję pomocy w doborze opon na przednia os przy John Deere 3140, chodzi o to że mam opony z tyłu o rozmiarze 520/70/38, są one w bardzo ładnym stanie, natomiast na osi przedniej są już lyse, aktualnie założone są tam opony 380/70/28, teraz pytanie, czy jeżeli te opony zamienił bym na 14.9/28, to czy coś by się stało? Słyszałem że opony muszą się jakimiś proporcjami zgrywac z tylna osią, jeżeli mamy przedni napęd, teraz pytanie, czy jest ktoś kto umie wyliczyć, jakie opony powinienem mieć na przedniej osi jeżeli mam z tyłu 520/70/38? Bardzo bym prosił o pomoc. 
      (ciągnik przyszedł z Francji i takie opony już były w nim założone.) 
      Pozdrawiam. 
    • Przez Berus2000
      Witam potrzebuje dane z dowodu rej. Przyczepy sanok d45 chodzi mi o wymiary nacisk osi itp . Jeśli ktoś mógłby podać to będę wdzięczny 
    • Przez Johny1225
      Witam
      Czy rozbierał ktoś już taki motoreduktor nie moge ściagąć osłony (tej takiej ciękiej blaszki ) znajdującej sie u samego dołu odkręciłem 4 śrubki i nie widze żeby się jeszcze na czymś trzymało. Próbowałem lekko podwazać nożykiem i zbić młotkiem. Nie chciałbym tego uszkodzić może ktos to rozbierał i podpowie jak sie do tego dobrać gdyż musze wymienić jedna z część.
       
      Pozdrawiam




    • Przez mkkk
      Moja ladowarka w czasie jazdy gaśnie. Przejrzałem cały układ paliwa, nowa pompka,filtr, czujnik na pompie wtryskowej,elektryk sprawdził instalację. Pozostała mi chyba pompa wtryskowa do sprawdzenia.Czy ktoś może mi poradzić?
    • Przez radek5314
      Czy ktos moze polecic dobra chemie do mycia ciagnikow i maszyn  przed zima, cos mniej zracego niz Dimer, chodzi tu o zaschniete błoto?
×