Skocz do zawartości
News
rabit500

przekaźnik Wom ford/new holland 8240

Polecane posty

rabit500    2

Witam

Z racji chwili wolnego czasu przyszedł czas na tuning mojego forda. A więc zakładam do niego przedni wom. A w związku z tym że wcześniejszy właściciel przed sprzedażą sprzedał wom i tuz. Po poszukiwaniach udało mi się kupić całą aparaturę na aledrogo z takiego ciągnika mam już prawie wszystko poukładane tylko nie ' wiem gdzie wpiac zasilanie olejowe sprzęgła wom. Pytanie nr. 2 gdzie można szukać wtyczki do wlanczania womu bo przelacznik w kabinie ale nie wiem czy sygnał idzie bezpośrednio czy przez jakiś sterownik. Rok produkcji 1993. A więc czy ktoś z forum posiada taki model lub jego pochodne i mógłby podrzucic jakies fotki podlaczenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez tomekjazdzyk
      Witam, posiadam ciągnik Ford/New Holland 7740. Po odpaleniu maszyny po chwili pojawia się błąd na monitorze elektronicznym oznaczony jako E49. Czy ktoś wie czego dotyczy ten błąd? Może ktoś posiada całą rozpiskę błędów, które mogą pokazać się na monitorze. Ciągnik posiadam od pół roku i cały czas nie mogę dość czego to dotyczy.
    • Przez gruchabezgie
      Witam.
      Jestem posiadaczem MF 3125. Mam problem z EHR, a mianowicie podnośnik nie podnosi. Próbowałem podnosić i opuszczać awaryjnie i w tym przypadku wszystko działa. Kiedy podniosę awaryjnie mogę opuścić za pomocą sterownika EHR a już podnieść nie. Druga sprawa jest taka że nie dopina mi wałka WOM. Wałek jest cały czas uruchomiony i przy tym wydaje dziwne dźwięki - tak jakby coś przeskakiwało. Dodam ,że nie mogę wyłączyć wałka i można go zatrzymać ręką czyli coś nie zaskakuje. Jak przełączę na wyższe obroty wałka to już nie można go zatrzymać ale dalej wydawany jest ten dziwny dźwięk. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
    • Przez marrat
      Jestem zainteresowany dmuchawą ssąco tłoczącą napędzaną na WOM. Jeśli ktoś ma na sprzedaż to prosze o kontakt 693547645. Dla przykładu interesuje mnie dmuchawa Kongskilde SUC 500.
    • Przez buchu21
      Witam tak jak w temacie posiadam dmuchawe kongskilde 500 na WOM, według tabel niby przy 10 m elastycznego węża ma wydajność plus minus 30t. Wysokość tłoczenia ok. 7m. 
      A moje pytanie jak zwiększyć wydajność ponieważ nie osiąga nawet połowy tego co podaje tabela. Może źle coś robię. Staram się aby ziarno nie zalegalo w wężu ssącym ale nie mam pewności czy to jest kluczem i głowicy nie mam oryginalnej tylko taka samoróbka. 
      Jest w stanie mi ktoś pomoc doradzić albo się skontaktować bezpośrednio i wytłumaczyć jeżeli to ogarnia. 
    • Przez Krol295
      Witam dzis podczas prac polowych zauważyłem, że w moim nh 8560 ford przedni napęd nie działa. Kontrolka sie normalnie swieci, gdy wcisne od niego przycisk, ale naped nie działa. Nie szarpie ani nic tak jak by bez napedu jechal. Gdy jadę bez napedu i zmienię kierunek jazdy rewersem zaświeca sie kontrolka od napedu na okolo 1 sek. Dodam, ze jeszcze nic nie sprawdzalem bo jak wrocilem to juz bylo ciemno.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.