Skocz do zawartości
News
artur04c

Claas arion 640 cis - błąd po uruchomieniu silnika.

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Claas
artur04c    0

Witam, mam na oku Claasa 640 cis i po uruchomieniu silnika świeci się kontrolka błędu. Czasami jak się go zgasi i ponownie uruchomi to błędu już nie ma. Zastanawia mnie czy nie padła świeca żarówa bo nie świeci się kontrolka świecy, ewentualnie coś innego poszło lub pada akumulator, bo słyszałem, że Claasy są bardzo wrażliwe na słabsze napięcie. Zastanawia mnie również na jakie zasadzie działa kontrolka oleju. Oraz to jest skrzynia półautomatyczna i przy zmianie biegu na postoju czuć takie szarpnięcia, podczas jazdy jest podobnie. Czy to jest normalne ??,a i ten claas nie ma miękkiej przedniej osi i tak dziwnie podskakuje na w miarę równym asfalcie. 

 

Załączam zdj. silnik był uruchomiony. Gdy włączy się zapłon to świeci się akumulator po lewej w zegarze od obrotów, w zegarze niżej mrugnie czerwona kontrolka na górze. Na tablicy czasami wyskakuje ten trójkąt no i ręczny i napęd, ale tego nie biorę pod uwagę. 

post-218008-0-11363700-1502958284_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michasz    0

Błąd dotyczy CPM, czyli popularnie Boosta. Albo czujnik nie domaga, albo wyrobiony blaszane koło na wałku sprzęgłowym.
Bez podłączenia pod komputer ciężko będzie jednoznaczną diagnozę postawić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

artur04c    0

Dziękuję za opowiedz ;) co do ciśnienia w oponach to nie wiem bo to jest wyszukany traktor, na który po prostu się czaję. Jak ogarnę doświadczonego serwisanta to podskocze z nim i zobaczymy co komputer wykaże ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
artur04c    0

Witam, oglądałem innego claasa ariona 620 140KM i po uruchomieniu silnika wyskoczył błąd Id7777h nie pamiętam dokładnie ile było 7 bo sprzedający stwierdził iż ten błąd ginie po ponownym uruchomieniu silnika i tak było jak mówił. Co ten błąd może oznaczać? 

Edytowano przez artur04c

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez tomb2
      Może coś o nim konkretnego powiecie jak sie sprawuje i ogólnie na temat tej serii :lol:
       
      Najbardziej interesowałoby mnie jakieś info o 426
    • Przez sebek1981
      Od nowego roku ,nowy Claasik
      Z tego co wiem będzie jeszcze jeden nowy model
    • Przez Fugeo
      Cześć wszystkim
      Chciałbym się zorientować ile może kosztować złożenie przedniego TUZa oraz ile może kosztować taki TUZ. Może być używany. Ciągnik to Claas Ares 657 ATZ
    • Przez MarianoKam
      Witam nie świeci kontrolka żółw chociaż półbiegi przełańczają się prawidłowo,oraz nie świeci kontrolka załańczania przedniego napędu chociaż przodek śię załańcza i wyłańcza w czym problem???
    • Przez artur04c
      Witam, mam taki problem, otóż nie działa mi blokada napędu. Czasami się włączy, ale jest to zjawisko bardzo rzadkie, ostatnio udało mi się włączyć blokadę potem przytrzymałem przycisk 2 sek i włączyła się blokada auto, ale częściej jest że tylko kontrolka na tablicy mrugnie lub w ogole brak reakcji na wciskanie przycisku, wiem że musi być spuszczony hamulec, że nie można trzymać wciśniętego pedały hamulca i że nie można mieć mocno skręconych kół, ale na prosto brak reakcji tak jak wyżej wspominałem, mam też błąd hamulca wysokociśnieniowego (Id: 7622) Co może być nie tak? włącznik sprawdzałem multimetrem i jest przejście prądu, wiec włącznik odpada...
×