Skocz do zawartości
ZbyszekS

Brak stopu i jednego światła roboczego przedniego.

Polecane posty

ZbyszekS    0

Witam. Zakupiłem MF 3095 i mam problem ze światłem stopu z prawej strony, pozycja z lewej i prawej świeci,stop z lewej świeci , a z prawej już nie chce. Żarówka dobra, w czym może być problem ,brak masy czy zasilania do drugiego włókna w żarówce ? Kolejny problem występuje z przednim lewym światłem roboczym, pomimo tego że napięcie do lampy dochodzi to żarówka nie świeci , żarówka sprawna, nawet przeciągałem zasilanie z prawego roboczego światła ,które działa ,na daremo ,lewe dalej nie świeci, gdzie szukać problemu ,w tym przypadku też masa ?? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
radzioz    1

Lepiej wezwij elektryka.
Bo nikt nie umie wróżyć. A skoro nie znasz podstaw elektryki to zostaw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peewee1984    0

Od masy mozesz zaczac, albo spróbować inna zarowke, czasami wyglada na dobra ale nie dziala. I sprawdz w lampie czy dochodzi napiecie do stopu, jesli go nie ma to mozliwe ze sie gdzies kabel przetarl i nie laczy. Mase w takiej lampie najprościej zweryfikujesz wlaczajac pozycje kierunek i stop jednocześnie. Jesli dobrze swieci to ok, ale jak sie robi "choinka" to masa do poprawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

ZbyszekS    0

Dzięki panowie za rady. Zrobiłem światła ,w stopie przeczyściłem wszystkie styki , zmieniłem żarówkę , popsikałem "Kontaktem" i zaczęło działać. Natomiast przy roboczym grzebałem w kablach dalej, otworzyłem pokrywę na dachu wziałem wiązke która tam jest , tak samo styki papierem ściernym wyczyszczone + spray " Kontakt " i działa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez zuwar
      Mam problem z niedziałającymi  światłami stop w JD 7700. Bezpieczniki wszystkie całe, zasilanie na przełączniku przy pedale - jest. Czy po drodze jest jeszcze jakiś przekaźnik ? Może ktoś ma schemat elektryki do tego modelu.
    • Przez tomek2201
      Mam problem ze światłami STOP. Bezpieczniki i żarówki są OK a Stopu nie ma. Nad pedałami hamulca znalazłem dwa czujniki STOPU. Do lewego  dochodzą 2 przewody, w jednym prąd jest cały czas a w drugim pojawia sie w momencie wciśnięcia hamulca (czyli jest OK) ale i tak żaden STOP sie nie świeci. Do prawego również dochodzi jeden kabel z prądem i do drugiego przewodu jest dopięty jeszcze jeden, ale po wciśnieciu hamulca w drugim kablu nie ma prądu (czyli czujnik szwankuje). Czy w takim przypadku ani jeden STOP nie bedzie świecił czy ten lewy powinien  świecić?
×