Skocz do zawartości
News
Panasonic1

Klimatyzacja Ford / New holland 8240

Polecane posty

Panasonic1    0

Witam

 

Jestem nowy na forum. I zwracam się do was z prośbą o pomoc. Mam Forda 8240 lub jak kto woli new hollanda 8240. Długo jeździłem bez sprawnej klimy. Teraz zdecydowałem się ją uruchomić ale jest jedno ale. Po nabiciu za żadne skarby nie włącza się sprężarka nawet z zmostkowanym czujnikiem ciśnienia na rurce koło sprężarki.. Po podaniu napięcia na elektromagnes sprężarka działa. Wydaje mi się że po drodze jest jakiś przekaźnik. Bo koło parownika jest jakiś modół ale z niego wychodzą tylko cienkie przewody jak by od sterowania a do sprężarki już dużo grubszy. I czy ktoś wie może gdzie go szukać, albo mógłby podesłać jakiś schemat instalacji który pomógłby mi wkońcu to uruchomić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie w NH 8340 po zimie okazało się, że klima nie działa i spręzarka również załączała chodzić dopiero po podaniu napięcia. Wyszło, że się "ulotniła" i po nabiciu problem znikł. A co do schematu, mam calutką instrukcję do mojego NH 8340, myśle że niczym nie różniącą się od 8240, więc jak coś priv ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Patryk212
      Co myślicie o New Holland 8240. Jak z awaryjnością? Na co zwrócić uwagę przy oględzinach?olland 8240 
    • Przez Patryk212
      Co myślicie o New Holland 8240u. Jak z awaryjnością? Na co zwrócić uwagę przy oględzinach?olland 8240 
    • Przez Nowyagri
      Witam. Panowie, mam problem z moim Fendtem Favoritem 514C. Pedał sprzęgła jest strasznie miękki, wciska się bez żadnego oporu, jedynie sprężyna co podnosi pedał stawia opór. Sprzęgło działa, ale skok 1 cm od pełnego wciśnięcia i odpuszczenie go powoduje że ciągnik już rusza. Raz biegi wchodzą lżej a raz ciężej. Najgorzej jest z 1 i 2 biegiem. Sprzęgło sprawia wrażenie "jak by cylinderek nie wysprzęglał "
      Cylinderek jest suchy, nie widać ubytku płynu z zewnątrz. Sprzęgło było odpowietrzane pompką podciśnieniową. 
      Ciągnik kupiłem już z takim sprzęgłem.  Traktor ciągnie, sprzęgło się nie ślizga, ma moc. 
      Mechanik był, sam nie wie co może być przyczyną, powiedział "jeździć" , cylinderek raczej nie jest uszkodzony bo nie leje płynu a pedał oddaje. 
      Moim zdaniem należało by jednak usunąć usterkę. Ktoś spotkał się z podobnym problemem?
       
      Dziękuję za pomoc 
    • Przez Konrad2510
      Witam mam taki problem, przybywa mi oleju w silniku, płyny z chłodnicy nie ubywa to co może być przyczyną kiedyś gdzieś czytałem że może być pompa hydrauliczna zwalona i może ciec do silnika. Dodam że podnośnik chodzi bardzo dobrze rozsiewacz 1,5nawozu plus rozsiewacz i ładnie trzyma, co może być przyczyną?
    • Przez Matik7171
      Witam. Mam problem z kontrolką nr 14, a mianowicie tydzień temu podczas zmiany kierunku jazdy rewersem elektrohydraulicznym zaswiecila się i uniemożliwiła jazdy. Zgasilem przerzucilem rewers na inną pozycje i było dobrze aż do przedwczoraj gdzie ta sytuacja się powtórzyła lecz teraz kilka krotnie. Wczoraj za każdym razem gdy przerzucilem rewers zaczęła migac i piszczeć. Czym to może być spowodowane? 
       

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.