Skocz do zawartości
marioc14

Valmet 6400-Dziwne dźwięki z przedniego mostu .

Polecane posty

marioc14    0

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z hałasem w przednim moście jest to tak jakby trzeszczenie skrzypienie przy skrecaniu przy jeździe na wprost i przy wyłączonym napedzie tego problemu nie ma. Dodam jeszcze że wygląda to tak jakby oba koła ciagnely jednocześnie olej wymieniłem na fusch 80w90. Mo ze ktoś spotkał się z podobnym problemem ?
Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podlach93    0

masz tam napewno mechanizm z ograniczonym poślizgiem (LSD) pewnie tarczki w d*pie albo skręt za mocny ale lepiej zajrzyj do środka zanim satelity połupie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marioc14    0

Jak myślisz da się to ogarnąć samemu chodzi mi o wymianę tych tarczek czy lepiej oddać do mechanika co zna temat?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

podlach93    0

szczelinomierz i mikrometr bedzie ci potrzebny. ew. nowe tarczki. reszta to banał. a skąd jesteś?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marioc14    0

A mam takie pytanie bo niedawno rozbieralem napęd poniewaz dawałem do tokarza żeby dopasował mi tuleje czy mogłem coś źle poskładać czy raczej nie ma to zbytniego wpływu jak się ustawi tryby?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szymonl    2

Zmień na Fuchs Titan LS90, zwykły 80W90 nie jest do mostów które mają mieć dodatki limited slip.


Naprawa ciągników, maszyn rolniczych i maszyn budowlanych. 

Naprawy wszystkich podzespołów, wszystkich marek. 

Tulejowanie, usługi wytaczarką przenośną.

Dojazd do klienta, śląsk. 504-387-253

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marioc14    0

Mechanizm wyjalem w całości bo rozbieralem wszystko żeby dac do Tokarz żeby dopasować do tuleje bo było wytarte na zawieszeniu mostu a może faktycznie jest to wina oleju bo wcześniej nie miałem tego problemu pomimo że tuleje były rozwalone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez maciek
      Macie styczność z ciągnikami Valmet seri 8xxx, jak u nich z awariami ,dostępnością i cenami części zamiennych?
    • Przez jan23
      Witam, interesują mnie opinie na temat tego ciągnika a mianowicie opinie jaka jest awaryjnośc tych modeli, dostepność i ceny części zamiennych, podsumowując wszystko co możecie powiedzieć konkretnie o tym modelu a co było by przydatne przy podjęciu decyzji o zakupie. Z góry dzięki za każdą odpowiedź.
    • Przez grzegorz111
      Witam wszystkich! Mam problem z moim ferdkiem ponieważ nie moge wyłączyć przedniego napędu, wszyscy mi mówią że to rozdzielacz ten co do niego wchodzi dzwignia z kabiny. Czy ktoś wie co tam może być nie tak?
    • Przez inka1801
      Witam!
      Mam kilka pytań odnośnie dzwigni przedniego napędu. Czy działa na 2 czy na 3 razy? U mnie działa tylko w górę i na środek a do dołu nie chce się przesunąć. A jeżeli jest na środku to przedni napęd jest włączony czy wyłączony?
      Z góry dziękuje za pomoc.
    • Przez ArkadiuszSmykla
      Witam. Trafiła mi sie okazja kupienia takiego ciągnika (Valmet 805) i chciałbym się dowiedzieć jak on działa i wgl, jakie ma spalanie i czy sie opłaci go kupić
      Z góry dzięki.
×