Digifant

Farmtrac 675 DT - jak wymontować pompę hydrauliki ?

Polecane posty

Digifant    800

Proszę krótką poradę na temat jak wymontować pompę hydrauliki w 675 DT. Muszę to zrobić gdyż spod jednego górnego króćca wycieka olej, chciałbym to uszczelnić, ale pompa wtryskowa uniemożliwia odkręcenie tego króćca.

Edytowano przez Digifant

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rolnik556    9

Ja u siebie odkręcałem pompę z całą tą taką podstawką, chyba 5 śŕub jest do odkręcania, jedna jest tak z tyłu pompy do której jest ciężki dostęp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ursusc385    1181

Dokładnie z całą podstawką odchodzi, która jest przykręcona do rozrządu.

84fcc5a1a2042ac1med.jpg

fbb4f7d9d0bf4a29med.jpg

93fa34d28506a109med.jpg

 

I jedna śruba jest za pompą schowana od strony bloku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Digifant    800

Czyli po odkręceniu tych 5 śrub pompa wyjdzie bez problemu razem z kołem zębatym ? Serwisant, który był kiedyś u mnie na przeglądzie twierdził, że wymontowanie pompy wymaga odkręcenia obudowy rozrządu i tam dopiero da się odkręcić ją.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ursusc385    1181

Tak razem z kołem zębatym, inaczej nie zdejmiesz, bo koło jest ciężko zbić.  Tego serwisanta powinni jak najszybciej wywalić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Digifant    800

Czy po ponownym zamontowaniu pompy i uruchomieniu układ odpowietrzy się automatycznie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tompil    3967

Panowie odkręciłem 4 śruby łączące blachę z obudową rozrządu: jedna u góry, dwie u dołu i jedna z tyłu za pompą.  Po odkręceniu blacha dalej się nie rusza. Co ją tam jeszcze trzyma? Wyjmował ktoś niedawno pompę ?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ursusc385    1181

Od przodu pokrywy rozrządu jest jedna śruba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tompil    3967

Dzięki, patrzy człowiek i nie widzi. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ursusc385    1181

Jak będziesz skręcał to nie montuj już tej śruby za pompą od silnika do której jest taki ciężki dostęp. Na przyszłość będziesz miał już dużo lżej wyjąć i jak dla mnie to ona zbędna tam jest, ja miałem wywaloną ją.

 

Jaką pompę montujesz? Standardowa czy 50 l/min?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tompil    3967
Napisano (edytowany)

Niby 50l/min zamontowałem, ale nie widzę żadnej różnicy w pracy ładowacza, a była sporo droższa. 

Poprzednia działała dobrze, ale olej ze wspomagania przepływał mi do skrzyni przez pompę dość mocno.

Poprzednia wytrzymała 12 lat, ponad 4 tys. godz. 

Edytowano przez tompil

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)
       
      Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez m3tysek
      Witam, orientuje się ktoś gdzie  dostanę korbowód pompy hardi typ 1301 nr z korbowodu "110 224" 
      "4-4" pierwszy od strony wałka wom, może ktoś posiada na sprzedaż lub wie kto ma  


    • Przez Rattarow
      Witam 
      Jestem posiadaczem ciągnika DEUTZ-FAHR AGROTRON MK3 135. Po naprawie płyty sterującej hydrauliką wystąpił problem (wymienione zostały uszczelki). Podczas podnoszenia tuzów występuje bardzo głośny pisk. Wyświetla się także komunikat na desce rozdzielczej "zbyt niskie zasilanie sprężonym powietrzem". Nie wiem, czego to może być przyczyna. 
      Bardzo proszę o pomoc. 
      Z góry dziękuję.
    • Przez koyack
      Witam wszystkich serdecznie. Szukam pomocy od kogoś kto być może miał taki sam problem jak ja. Mianowicie jestem posiadaczem ładowarki teleskopowej jcb 531 70 agri z 2010r z silnikiem 74.2 kw. Pompa wtryskowa rotacyjna delphi. Ładowarka nie chce wchodzić na obroty. Dochodzi do max 1500 i nic więcej. Ale do tych obrotów chodzi normalnie czyli ma siłę równo pracuje i prawidłowo zapala. Jakiś czas temu miala tylko problem z gasnieciem ale po wyczyszczeniu zaworu od gaszenia było ok. Co może być przyczyną nie wchodzenia na obroty?? Dodam że filtr paliwa nowy. Sprawdzone wszystkie węże czy nie łapie powietrza.  Brakuje mi pomysłu co to może być a jak wiadomo wyciąganie pompy z tej maszyny nie należy do najłatwiejszych. Za wszystkie rady serdecznie dziękuję. 
    • Przez stachu12
      Kupię regulator siłowy na 3 wyjścia ten pod siedzeniem wraz z całym osprzętem czyli przewody hydrauliczne cięgna  sruby mocujące itp
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj