-
Podobna zawartość
-
Przez rosek11
Dzień dobry.
Panowie, na Zatorze 7745 założone z przodu są opony 11.2 24 z tyłu 18.4 30. Czy taki dobór wielkości opon jest odpowiedni?
Dziękuję za odpowiedź
-
Przez KlimekPL
Witam wszystkich,
Mam dziwny problem z Zetorem 5211, mianowicie z okolic tylnego mostu lub zwolnic dobiega głośne trzeszczenie. Dodam, że nie jest to zjawisko stałe ale zaczyna się po jakichś 20 minutach cięższej pracy w polu. Jest to właśnie o tyle dziwne, że jak na podwórku próbowaliśmy kręcić kołami na lewarku albo jeździć po placu zeby dokładniej zlokalizować problem to wtedy jest cisza i niby wszystko gra. A jak talerzowalem w polu albo woziłem wapno Piastem to trzeszczało. Dodam, że dźwięk ten występuje tylko podczas jazdy do przodu. Raz jak zatrzeszczało to szarpnęło traktorem podczas jazdy i znowu cisza. Nie wiemy po prostu gdzie szukać przyczyny problemu i co naprawić. Nagrałem tylko ten dźwięk, może pomoże w diagnozie. Ale nie udało mi sie dokładnie namierzyć skąd dobiega.
https://youtu.be/53-Z6vYs658
-
Przez aldanio
Witam! muszę wymienić opony w swoim zetorze i sie zastanawiam jaki rozmiar założyć standardowe 16.9-30 czy 18.4-30??i sie zastanawiam czy oponki 18.4-30 będą pasowały na felgę. proszę o jak najszybsze odpowiedzi. z góry dziękuje i pozdro
-
Przez Zetorek95
Witam! Mam problem ze sprzęgłem "pięcio minutowym". A mianowicie kiedy je zaciągnę wałek nadal się obraca. Jak można naprawić tą usterkę? Słyszałem, że można podciągnąć linkę od niego lecz może to grozić nie puszczaniem hamulca ręcznego. Podobno w najgorszym wypadku będzie trzeba rozpoławiać ciągnik. Czy to wszystko prawda czy tylko mity? Proszę o pomoc. Z góry dzięki.
-
Przez Davidmix
Witam mam wyciek z wałka wom w zetor 7245.
Czy po odkręceniu tej obudowy mam wyciągnąć cały wałek wom aby dostać się do uszczelniacza??
-