Skocz do zawartości

Polecane posty

jezyk992    3

Witam, tak jak w temacie, urywa śrubę m6 łącząca cięgno wahacza z tego wzgledu ze co obrót chce zalaczyc aparaty wiazace, nie jest to minimalne szarpanie ale takie konkretniejsze, gdzie może leżeć przyczyna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kobra66    3

Jak zdejmiesz tarczę na której jest wahacz to sprawdź zagadkę bo albo jest wyrobiona albo sprężyna pękła a do tego sprawdź koło które to załącza, takie z języczkiem i sprężyną bo jeżeli lglic ci nie gnie to innej przyczyny nie ma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezyk992    3

Juz to rozbieralem, ze sprężyna i zapadką jest wszytko ok, a w jakim sensie może byc wyrobiona, bo wygląda na w miarę nową? To drugie kolo tez zdejmowalem bo wymienialem tuleje, ten języczek ani krzywka tez nie jest wyrobiony bo porównywalem z nowymi czesciami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

witek74    0

zobacz czy masz wszystkie spręzyny z prawej strony na dzwigienkach oraz dobre łożyska na nich

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    136

Sprawdz działanie hamulca (jak sprężynka na zapadce dobra) bo jak nie będzie wyhamowywał (łożysko musi wpaść w specjalny dołek w tarczy) to też będzie ciągneło igły za każdym obrotem.

 

Może przypadkiem posmarowałeś tarczę tawotem i nie trzyma?

Edytowano przez ptaszyna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezyk992    3

Urywa co kilkadziesiąt belek,mam 4 rok ta prasę i dopiero pod koniec poprzedniego sezonu się nasiliło i teraz tak samo, jezdze teraz 1200-1250 obrotów to troszkę zadziej,ale ogólnie nie wiem gdzie jeszcze szukać przyczyny,tarcza czysciutka, sprezynki działają dzwigienki ładnie chodzą...
Widzę ze jest troszkę luz na tarczy prawego aparatu,czy to może powodować takie zachowanie?

Edytowano przez jezyk992

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezyk992    3

8.8 ale chodzi raczej o znalezienie przyczyny szarpania bo właściwie nie dziwie się ze się zrywają gdy co obrót jest uderzenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetorki12    2676

No ciężko pomóc . Spróbuj może "na sucho" powoli kręcić kołem zamachowym , włączając aparaty co dziwnego się dzieje , że tak tłucze . Wtedy może wychwycisz jakiś za duży luz , lub gdzieś zbyt mocno coś ociera .

Edytowano przez zetorki12

ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kobra66    3

Może łańcuch główny Ci przeskoczył albo jest zbyt luźny l nie zgrywania napędu aparatów z tłokiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Renault85-15TX    171

Uwierz kolego że może przeskoczyć miałem tak kilka lat temu że łańcuch przeskoczył o dwa ząbki i zanim doszliśmy o co kaman straciłem tak 3 iglice. Dopiero znawca tych pras doszedł o co chodzi przestawiliśmy jak ma być i do tej pory ani jednej iglicy nie straciłem. 


Vixa balet :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetorki12    2676

Dla Mnie to nie pojęte aby przeskoczył . Rozumiem zerwany ,ale przeskok to abstrakcja jak dla Mnie .


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jezyk992    3

Myślę ze nie przeskoczył, bo wiąże ładnie, ale faktycznie sprobuje na sucho zobaczyć może uda się wychwycić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mocnyfend    22

Dokładnie zaproś kolegę co troszkę kuma tą prasę i kręcenie kołem i musi się znależc przyczynę szarpania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomasz78    411

Nie ma opcji aby łańcuch sam przeskoczyl
Na tej ślubie fi 6 masz podkładkę z grzybkiem?
Tam nie powinno być nic luzu ,aż dziw że igly jeszcze sa w całości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez karolursus2812
      Mam problem z moją sipmą z 224/1 z 1988r dzisiejszego dnia jak prasowałem słomę z wyki w pewnym momencie podbierak się zatrzymał lecz prasa cały czas pracowała łańcuch nie został zerwany nic nie pękło wszystko chodziło normalnie tylko nie podbierak . Podbieraka nie dało się ruszyć żadnym łomem nawet się nie ruszył . Już wcześniej były jakieś problemy bo  zacinał się momentami ale wymieniłem wszystkie rolki w podbieraku na nowe oryginalne i chodziło wszystko pięknie aż do momentu
×