-
Podobna zawartość
-
Przez czarek1212
Cześć.
Czy lepiej zrobić stacjonarny kurs na Rolnika (ROL.03/04 - dawniej R.3), czy można spokojnie zrobić cały kurs online, nie mając żadnego doświadczenia jako rolnik?
Chodzi mi o egzamin praktyczny OKE - czy nie widząc wcześniej np mieszanek jak wyglądają albo nie jeżdżąc wcześniej traktorem można ryzykować kurs online?
chodzi o czas - w weekendy często opiekuję się rodziną i stacjonarnie mogę mieć kłopot
Z góry dziękuję za porady
-
Przez barti022
Hej mam takie pytanko wybieram się na kurs chemizacyjny i chciałbym się dowiedzieć na jakiej zasadzie odbywa się taki kurs? Jakich pytań można się spodziewać na egzaminie? jestem nowy wiec sorki jak coś zle wpisałem ale przeszukałem forum i nie znalazłem podobnego tematu.
-
Przez groomerkaMagda
Witam serdecznie.
Dolaczylam do Was specjalnie, aby zasiegnac rad jak obchodzic sie z bydlem i trzoda chlewna.
Szkole sie na kierunku technik weterynarii, jutro mam egzamin praktyczny.
Zapewne na egzamin przyprowadza mi krowe lub/ i swinie.
Nie wiem czego się moge spodziewać na miejscu bo nigdy tam nie byłam.
Pisze by poprosic o wskazowki, jak podejsc do zwierzecia by badanie bylo dla niego jak najmniej stresujace, od czego zaczac ( zaczac pod wzgledem praktycznosci,a nie ksiazkowej teorii).
Co powinnam wiedziec jako mieszczuch udajacy sie do zwierzat.
Zapewne jako doswiadczeni w branzy mozecie mi doradzic na co zwrocic uwage.
Pozdrawiam
-
Przez qamil
Witam.
Szukam kogoś kto podpisałby mi praktyki na kurs r3 , najważniejsze aby prowadził produkcję zwierzęcą.
Oczywiście nie za darmo. Jestem z okolic Lublina.
-
Przez MICH4Ł
Witam. Wiem ,że pewnie temat który poruszam przewijał się już kilka lub kilkanaście raz ale myślę ,że jeszcze jeden raz nie zaszkodzi. Chodzi o to ,że od dziecka interesuję się rolnictwem i moim największym marzeniem jest zostanie rolnikiem. Obecnie jestem po szkole branżowej ale mam zamiar pójść na kurs rolniczy i chciałbym wiązać z tym moją przyszłość oczywiście dodatkowo pracować w zawodzie który mam wyuczony, nie mam za bardzo doświadczenia w rolnictwie potrafię jeździć maszynami i wiem co do czego służy ale za bardzo nie znam się na tych tematach związanych z uprawą ziemi czyli co i kiedy zasiać i jakie opryski na co wykonywać. Mam nadzieje ,że dostanę odpowiedz na moje pytanie i jakieś porady z tym związane. Proszę nie pisać żebym dał sobie spokój z rolnictwem bo nie da rady🙂
-