Skocz do zawartości
Misiaul

Massey Ferguson 3060 - nie odpala z kluczyka

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ferguson
Misiaul    16

Mam problem, ponieważ nie odpala z kluczyka. Po wciśnięciu sprzęgła nie świeci się żadna kontrolka, a z tego co pamiętam to powinny się zaświecić trzy kontrolki, a u minie żadna się nie świeci. Na tych dwóch kablach co dochodzą do czujnika pod sprzęgłem nie ma wogóle napięcia. Co może być tego przyczyną ? 

Pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
corrado    359

Sprawdziłeś bezpieczniki na dzień dobry? Taka podstaw i czy na głównych przewodach od akumulatora jest zasilanie? 


„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Misiaul    16

Zdobyłem miernik i z ciekawosci zobaczyłem miernikiem czy faktycznie nie ma tam napięcia. Napięcie jest, tylko w że w granicach 11,3 V. Sorki za wprowadzenie w błąd. Bezpieczniki pod maską dobre i te w kabinie też. Już mi ręce opadają, bo muszę go odpalać na krótko. I ten czujnik po sprzęgłem sprawny bo go sprawdzałem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

corrado    359

Masę sprawdź dobrze, wygląda jak by nie łączyła gdzieś albo zaśniedziała.  


„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
corrado    359

O tą którą masz pod deską rozdzielczą podpinaną.


„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    587

o kurna... a gdzie ten przekaźnik jest??

zainteresuj się dwiema kostkami 2x2 z grubym kablem pod maską koło pompki sprzęgła... chyba stamtąd przychodzi zasilanie na ten przycisk pod sprzęgłem... tak czy siak musisz zasilanie przycisku przywrócić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Misiaul    16

No ok. Odpalanie z kluczyka zrobione, winna była właśnie któraś z tych kostek koło pompki. Wyczyściłem i hula. Ale następny problem bo po odpaleniu miga kontrolka od WOMu.  ;[  A z tym co może być ? Nawet włączyć się go nie da, bo miga od razu po odpaleniu. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    150

Jak miga po odpaleniu to jak się nie mylę znaczy że jest włączony trzeba go wyłączyć i włączyć na nowo może masz zacięty elektrozawór albo problem z kablami bo jak ginie sygnał ciśnienia w układzie z czujnika to wom też miga

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Misiaul    16

Nie zależnie czy jest włączony czy wyłączony to miga po odpaleniu. Zauważyłem właśnie teraz że nie świeci się kontrolka od ciśnienia oleju w skrzyni po naciśnięciu sprzęgła. Po odłączeniu kabli od czujnika ciśnienia kontrolka nie miga ale WOM też nie działa. Ma ktoś jakiś schemat tej instalacji, tak to bym to sobie wydrukował i powoli szukał po kolei. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DTaras    326

miga to oznacza że ciągnik uruchamiany z włączonym wom i wtedy trzeba zrobić off - on albo mimo sygnału start brak jest odczytu obrotów. Najpierw odłącz czujnik obrotów wom (pomiędzy lewym siłownikiem a obudową masz kabelek a na nim złącze) co zlikwiduje miękki start. Wcześniej w pozycji neutralne sprawdź ręką czy puścił hamulec. Potem napisz co się działo.
radzisz sobie z angielskim?
podaj maila na priv - niewiem czy to akurat do Twojego autotronica ale coś mogę podesłać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez WojtekLewandowski
      Witam. Panowie tak jak w temacie brak hamulca ręcznego po zaciągnięciu go. Czytałem coś, że można odkręcić korek na deklu od lewej strony na klucz 24 i dokręcić na klucz 17. Robił ktoś już coś podobnego?
    • Przez massseyferguson6170
      Witam,
      chciałbym wskrzesić ten temat http://www.agrofoto.pl/forum/topic/51429-massey-ferguson-6180-sprzeglo/ ,ponieważ mam dokładnie taki sam problem i tak się zastanawiam nad wymianą pompy ale jak kolega napisał ,że wymiana pompy nic nie dała to już sam nie wiem co robić. Proszę o porady. Dodam ,że olej Agrifarm STOU 10w40 oraz filtry nowe.
    • Przez pawel131
      ile może kosztować naprawa blokady przedniego mostu w mf 3080? Mechanik chce za to 2600 zł. Można to zrobić taniej?
    • Przez sznajdik
      Zaczyna mi ciec pompa od wody wymieniał ktoś uszczelnienia czy od razu szuka nowej?
    • Przez ursus485
      Witam niedawno nabyłem massey fergusona 3070 do lekkiego remontu. teraz się okazało że nie działa cała hydraulika(pompa chyba wcale nie ciągnie) ten wałek co ją napędza obraca się swobodnie i po odpaleniu silnika się chyba wcale nie obraca . To jest wersja datatronic , czy komputer ma coś wspólnego  z obracaniem się pompy ? Czy pompa jest w jakiś sposób wyłączalna a może pracuje cały czas po odpaleniu ? Proszę o pomoc każda rada się przyda z góry dziękuję . Pozdrawiam .
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.