Skocz do zawartości

Jaka pompa do 2850 ??? NIEMIECKA, TURECKA czy BELGIJSKA ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Mam problem z pompą w John Deere 2850. Na zimnym oleju pompa główna (ta z przodu) działa prawidłowo. Ciśnienie które ma wynosi 190 bar, a podczas podnoszenia tura lub podnoszenia podnośnika spada do 110 bar, więc w miarę ok. Problem następuje po rozgrzaniu oleju. Ciśnienie spada do 150 bar a podczas podnoszenia nawet do 50 bar a podnośnik drży tak samo jak tur oraz kierownica. Wyprowadziłem zegar do kabiny żeby mieć podgląd na to jak zachowuje się pompa. Podjąłem decyzję o jej wymianie, lecz mam problem z podjęciem decyzji którą wybrać.

Do wyboru mam pompy: niemiecka, turecka i belgijska. Którą polecacie ??? Ktoś z was wymieniał już pompę w swoim jelonku ?

Opublikowano

Na początku była poprawa, wszystko było ok. Jeśli coś ma swoje lata to regeneracja przyniesie krótkotrwały efekt poprawy a i tak trzeba będzie to wymienić  ;)

Opublikowano

Ja regenerowałem pompę i chodzi 4 czy 5 rok bez problemowo. Jak schrzanili regenerację to teraz już może być problem chyba że gwarancje masz na nią to bym reklamował na Twoim miejscu. Co do nowych też jest różnie może być ok, a może też być tak że za 2 lata będzie do niczego.  

Opublikowano

Witam,

Mam ten sam problem i podjąłem się próby regeneracji we własnym zakresie. Komplet uszczelnień to wydatek 175 zł, wałek i inne części mechaniczne 360 zł ale szacunkowo zobaczę jak rozkręcę i w jakim stanie są elementy(plan na piątek i sobotę). Będą was interesowały zdjęcia z wymiany podzespołów w JD 4040S?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez seba836
      Rozleciało mi się orginalne radyjko w jelonku i myślę jakie kupić, co polecacie czy pierwsze lepsze. Chyba wszystkie będą pasowały czy nie?
    • Przez seba836
      Witam szukam zestawu do siania myślałem o Amazone d9 z broną aktywną, polecacie coś lepszego czy lepiej ze zwykłym agregatem uprawowym szukać . Posiadam JD 6520 120km szukam tak do 40-50 tyś
    • Przez seba836
      Witam mam problem z wyłącznikiem prądu jak się pomylę i kliknę dwa razy na ON to nie chce się już włączyć przez kilka godzin/dni. Ostatnio czekałem 2 dni i normalnie po tym działa wiecie o co może chodzić i jak to obejść ?
    • Przez seba836
      Witam chciałem zamówić filtr oleju, olej silnikowy gdzie polecacie zamówić na internecie?  https://allegro.pl/oferta/john-deere-olej-silnikowy-plus-50-ii-15w40-20l-10161440803  kupił ktoś tutaj kiedyś bo opinie dobre?
  • Dodaj nową pozycję...
v