-
Podobna zawartość
-
Przez marcin80wlkp
Tur JD 651. Z prawej strony pod kabiną obok rury wydechowej jest rozdzielacz. Z pierwszej sekcji jest przecie, przynajmniej tak to wyglada. Czy ktoś kiedykolwiek to naprawiał? Jeśli odkręcę te dwie śruby imbusem i ściągnę zaznaczony na zdjęciu kapturek to co tam znajdę? Jest tam jakiś oring? Uszczelniacz? Proszę o podpowiedzi
-
Przez Krzys2402
Witam. Nie dawno zakupiłem New Hollanda z turem 740 TL budowa przypomina jakby STOLL'a i wczoraj założyłem krokodyla i jest mały problem bo nie działa 3 sekcja elektryczna. Po przejrzeniu trochę instalacji doszedłem że od każdego guzika idzie przekaźnik który działa a od każdego po jednym kablu odchodzi w którym jest +. idąc dalej do samego tura doszedłem do zaworu sekcji. I powiedzcie mi Panowie czy tu czegoś brakuje bo nie miałem jeszcze tura z 3 sekcja elektryczną. W kablu niebieskim jest plus od jednego guzika a w brązowym od drugiego guzika, masa cewki jest przykręcona do rurki aluminiowej, i jak to ma teraz działać? Cewka raczej działa bo słychać lekkie cykanie, ale po wciśnięciu guzika od sekcji na złączu nie ma żadnego ciśnienia.
zdjęcia w galerii
-
Przez tomek510
Witam zakupiłem nowy ładowacz MX U410 z elektrycznym sterowaniem niepokoi mnie to, że ładowacz opuszcza tzn. na dobę przednie siłowniki puszczają 6.5 cm, główne 5cm mierząc przy ramce 20 cm czyli jeżeli zostawię uniesiony ładowacz na 60 cm za trzy dni sam upuści do końca. Główne słowniki nie puszczają gdy wypnę się przewodami z rozdzielacza na przednie nie ma to żadnego znaczenia. Serwis MX twierdzi, że to nie jest żadna usterka ponieważ mieści się to w dopuszczalnych widełkach. Czy wasze ładowaczy z elektrycznym sterowaniem też tak mają? Na drugim ciągniku polskiego producenta mam starowanie na linki ale porównując do MX sterownie nim dokładność szybkość to bajka.
-
Przez marcin80wlkp
Czy ktoś podpowie, z czego wynika przeciek siłownika przechyłu łyżki w miejscu zaznaczonym na zdjęciu? Na samej górze siłownika. To wina zużytych uszczelniaczy wewnątrz siłownika? Nie wiedziałem nawet, że w tym miejscu jest takie okienko, aż do dziś.
-