Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce zamontować tur na 80-tke, wiadomo krajowego producenta, tutaj zastanawiam się nad inter-tech it 1600, metal-technik mt02, hydromet xtreme-1, metal-fach t229 czy coś innego? Na olx kosztują ok. 12 500zł bez osprzętu a nawet taniej :D Poza tym w inter techu są różne malowania/nalepki i to jest też różnica w jakości? Prosiłbym o szybką pomoc bo chce jeszcze przed 1 pokosem zakupić :)

Opublikowano

Mam Inter techa na 914 od 2013 roku pracuje przy oborniku i zwóżce bel od tamtego czasu przerzucił ok. 4 tyś bel i 2 tyś ton obornika i jak do tej pory nic się z nim nie działo tur solidny nie widać żadnych pęknięć nic się z niego nie leje ani nic jak do tej pory bez żadnej awarii z czystym sumieni mogę polecić. O agromaszu i metal fachu słyszałem różne opinie nie koniecznie dobre.

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/tur-ladowacz-czolowy-it-1600-kg-inter-tech-wszystkie-traktory-nowe-CID757-IDjAcjL.html#a8f4085116 - ten na zetorze różni się czymś od tego na mf prócz tej blachy na poziomowaniu?

metal-technik ma odciągi aż pod tylny most co w ursusie będzie plusem, reszty nie jestem pewien

amortyzacja, rozdzielacz, tuleje, sworznie, łożyska, poziomowanie, joy, ramka, siłowniki - jakieś uwagi, opinie?

Opublikowano

wejdź sobie na stronę firmy Agrimet. Ściągają ładowacze Xtreme z Hydrametu,dają swoje nalepki i sprzedaja po nazwa CX a tabliczka znamionowa Hydramet Xtreme. Tańszy o 4 tys. niż Hydramet

Opublikowano (edytowane)

jest ktoś kto zamawiał inter-techa w tym roku?

Od marca czekam na dostawę, Ta firma to jakaś pomyłka.

Chyba wezmę Metal Facha T241

A cena 12500 to chyba za sam wysięgnik, dziś dzwoniłem do Agrimetu i CX 16 z amo. kosztuje ponad 18000 brutto.

Edytowane przez wojtektomaszewski
Opublikowano

jest tu jakiś posiadacz hydramet xtrrme 1i mógłby podzielić się opinia

Opublikowano

Idealne spawy,ma dobre odstępy na ramce przy przypinaniu na haki,czyli jak zboczysz ciut to i tak zapniesz,czyli podepniesz łyżkę czy krokodyla każdego producenta. Znajomy ma ładowacz innego producenta i już mojej szufli czy paleciaka jak i swoich nie zapnie.Negocjuj cenę ,różnica u poszczególnych sprzedawców wyniesie i z 1000 zł.Długo go nie mam,ale podniósł kilka tysięcy razy różne bele wraz z przenoszeniem po różnych ,,poligonach'' ,kilka set ton obornika,różne prace przy szufli czy paleciaku. ok.

Opublikowano

Miał ktoś styczność z ładowaczani sonarol ? Warte są uwagi czy lepiej zainteresować się czymś bardziej popularnym, bo praktycznie nie ma o nich za dużo opinie.

Opublikowano

A ja mam inne pytanie . Jaki ladowacz na mtz 82 z wyposarzeniem krokodyl widly do bel chwytak do bel i lyzka mile widziana amortyzacja i odciagi az do tylnego mostu   bedzie kosztowal 25 tys brutto. Wiem dziwne pytanie ale tyle mam wpisane w biznesplanie a nie moge juz za bardzo zmienic.

Opublikowano

Ja na Mtzcie mam Inter-techa IT1600 do tego łyżko-krokodyl 1,8m, i chwytak na jeden siłownik kosztował trochę ponad 21000zł. Długo fo nie mam ale trochę towaru już nim przewaliłem także mogę go polecić. Ma odciągi także do mtz jak znalazł. 

Opublikowano
4 godziny temu, robi57362 napisał:

Wlasnie z inter techu jakos mi najbardziej sie podobaja opinie tez maja dobre wiec chyba wybiore wlasnie ta firme. A jak ze stabilnoscia mtz nie za duzy do niego IT 1600 ?

Każdy ciągnik przewrócisz, złamiesz jak będziesz nie umiejętnie posługiwał się w tym wypadku TUR-em dlatego też wszędzie przede wszystkim rozwaga i myślenie.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Jakiejs wielkiej obawy nie mam o wywrotke bo raz ze nie mam jakis wielkich gór a po drugie zawsze mozna odczepic jak nie potrzebny  noi sporo ludzi ma na mtz taki tur . Ale to tylko 80 km i malo  wytrzymaly ciagnik