MF 3080 nie przełącza żółw/zająć nie można wyłączyć napędu i blokady,
Przez
rafal4212, w Massey Ferguson Seria 30XX-31XX-61XX-26XX-36XX-81XX
Sprawdź MF 3080 nie przełącza żółw/zająć nie można wyłączyć napędu i blokady, na AgroTesty.pl
Massey Ferguson 3080 Dane techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez botch
Witam wszystkich, strzeliła ma blokada w c360. Moje pytanie brzmi czy da radę jakoś to zrobić bez odkrecania koła? Ktoś coś jakieś porady? Z góry dziękuję. Pozdrawiam
-
Przez Matik7171x
Witam, mam problem z Areską, a mianowicie gdy się rozgrzeje silnik to mam problem z przerzuceniem biegów zolw/zając. Czego to może być wina ?
-
Przez Piasek186
Witam. Mógłby mi ktos dokladnie powiedziec lub moze ma zdjecie gdzie znajde filtr siatkowy oleju hydraulicznego w mf 3080 ? Nie znalazłem dokładnej odpowiedzi
-
Przez Pawello6991
Piszę z prośbą o pomoc bo nie mogę rozgryźć tego ciągnika. Jest to mf 3080 z 1987r., Autotronic 2 skrzynia 32x32.
W ciągniku przestał działać przedni napęd, blokada mostu i zmiana biegów żółw/zając. Myślałem że to wina modułu ale byłem z nim u specjalisty który podczas testu stwierdził że w module wszystko jest ok. Naprowadził mnie za to że problem może leżeć w elektryce i tym że gubi gdzieś prąd na kablu zanim dojdzie do modułu.
Mnie jednak zaczęła nurtować inna sprawa. Podczas jazdy świeci mi się kontrolka od ciśnienia oleju w skrzyni co załączam na zdjęciu. Gdy naciskam sprzęgło czasami gaśnie po czym zapala się kontrolka od przedniego napędu oraz świeci się kontrolka od żółwia po czym po chwili gasną.
Czy może to być wina czujnika ciśnienia oleju w skrzyni ? Czy np. zbyt niskiego poziomu oleju w skrzyni ? Będę wdzięczny a pomoc.
-
Przez DEMONxXx
Witam muszę wymienić blokadę tylnego mostu elementy zazębiające.
Da się to zrobić od strony koła bez zdejmowania górnej pokrywy mostu?
-