Skocz do zawartości
News
mlody43

Pronar 1025 -Opór przy włączaniu WOM'u

Polecane posty

mlody43    16

Witam
mam problem z WOMem zeby go wlaczyc to musze ciagnac za dzwignie obiema rekami i dobrze sie zaprzec co moze byc tego przyczyną?
dodatkowo czy w 1025 na wylaczonym WOMie cz jak podejde zlapie reka to powinienem moc go przekrecic? bo u mnie jest sztywno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
student93    3

przy włączonym WOM-ie ruszyć rękę? powodzenia... podejrzewam że naciagałeś taśmę włączającą WOM bo się ślizgał to znak ze trzeba wymienić taśmę wyjmujac cały WOM lub tylko wyregulować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fezoi    59

Witam

mam problem z WOMem zeby go wlaczyc to musze ciagnac za dzwignie obiema rekami i dobrze sie zaprzec co moze byc tego przyczyną?

dodatkowo czy w 1025 na wylaczonym WOMie cz jak podejde zlapie reka to powinienem moc go przekrecic? bo u mnie jest sztywno

Przyczyną jest zapieczenie się dźwigienek i sworzni , musisz porozbierać dźwignie , oczyścić i złożyć ponownie , co do smarowania są dwie szkoły tak/nie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

seweryn20    783

przy włączonym WOM-ie ruszyć rękę? powodzenia... podejrzewam że naciagałeś taśmę włączającą WOM bo się ślizgał to znak ze trzeba wymienić taśmę wyjmujac cały WOM lub tylko wyregulować

Na wyłączonym womie napisał kolega.

Na wyłączonym womie nie ruszysz wałka bo hamuje go druga taśma.

Przesmaruj wszystkie osie obrotu, wyreguluj wom dla pewności. Wszystko znajdziesz na forum.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mlody43    16

dzieki kolego :)
znalazłbym gdyby w aplikacji na telefonie byla wyszukiwarka :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Rogeryk
      Odkryłem dzisiaj w naszym paszowozie z Pronaru, że na przekładni pod naklejką firmy włoskiej jest druga plakietka metalowa a na niej napis.... zgadnijcie jaki
    • Przez Zuro95
      Witam. Posiadam Agrofarma 420 z rewersem mechanicznym, skrzynia 20x20 bez półbiegów, od dłuższego już czasu przy wciskaniu sprzęgła słychać głośne skrzypienie najprawdopodobniej łożyska oporowego/ślizgowego, sprzęgło stawia przy tym dość mocny opór, moje pytanie brzmi czy ktoś spotkał się już z takim problemem i czy ktokolwiek zna jego rozwiązanie, bo przy dłuższej pracy można sobie faktycznie nogę zerwać.
    • Przez Piotr0224
      Witam, mam mały problem z Pronarem 1025a otóż w tym roku przy bardzo lekkiej pracy przy przyczepie do małych kostek słomy zauważyłem że ciągnik łyknął dość sporo oleju w ciągu 2-3 dni pracy mógł łyknąć ok 2 litrów oleju, ciągnik pracował często na najniższych możliwie obrotach czyli ok 700/min, z odpowietrznika silnika (nie znam fachowej nazwy wąż wychodzący z nad głowicy silnika schodzący po lewej stronie bloku i kończy się w ramie)  wychodziło dość sporo białego dymu, co ciekawe przy cięższych pracach w uprawie brony, talerzówka gdzie chodzi już na normalnych obrotach i ma czasem ciężko oleju wziął mniejsze ilości przez dłuższy okres pracy, jednak ostatnio pokazuje lekki ciągły ciemny dymek (dawniej pokazywał gdy miał bardzo ciężko). Przy odpalaniu zimnego ciągnika z tłumika wychodzi bardzo duża ilość białego dymu a gdy się go troszkę przegazuje to po chwili ustaje.
      Dodam że temp silnika jest zbyt niska w lekkiej pracy pokazuje ok 60 przy ciężkiej nie dochodzi do 80. Wspomnę też że  z 3 lata temu trochę się grzał z powodu silnie zapchanej chłodnicy wodnej olejem i pyłem ale było pilnowane aby temp nie przekroczyła 100 stopni. Ciągnik ma moc, spalanie w normie, zalewany od nowego Turdusem.
      Co podejrzewacie pierścienie że bierze olej? Czy mają one wpływ na nizszą temp silnika? Biały dym przy odpalaniu (wtryski)? I czy kiedyś spotkaliście się że na niskich obrotach bierze olej a na wysokich mniej (turbina)?
    • Przez Rolnik551
      Witam wyrzuca mi bieg chodzi o tą dźwignię między nogami tzn. Reduktor 
      Co może być przyczyną jak naprawić? 
    • Przez AgroRolnikŚląskiTeam
      Witam mam problem z Pronarem 82SA polegający na tym że cały czas świeci radio w kabinie po odłączeniu "prądu" przez ten wyłącznik przy schodach i w momencie gdy ciągnikiem "potrząsłem" to radio się wyłączą i po chwili znowu świeci ... Aż do momentu w którym przekręciłem 3 razy stracyjką bo chciałem go odpalić i chu*a wszystko zgasło i zwora 12/24 V się przepaliła i teraz jest taki problem że po wymianie tej zwory / przełącznika 12/24 cały czas kręci aż do momentu w którym odłączę przewód od akumulatorów (na zworze pierwszy od siebie) . 
       
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.