-
Podobna zawartość
-
Przez jasiuhonda
Witam mam problem z silnikiem pekins przy koparko ładowarce cat . Poszedl Plyn do oleju, odkrecilem misę i widać było że cienkie między tłokiem a tuleja na 3 cylindrze. Odkręciłem głowice uszczelka niby ok więc dałem głowice do planowania i sprawdzenia szczelnosci ,nowa uszczelka. Po złożeniu to samo płyn w oleju... Jakieś pomyśle co może być przyczyną? Pozdrawiam
-
Przez Sadownikx2
Witam Ursus 2812 przy dodawaniu gazu słychać głośne stukanie czym bardziej gwałtowne dodanie gazu tym głośniej stuka, najgłośniej stuka na zimnym silniku na dobrze rozgrzanym cichnie.
Gdy jest chłodniej jak teraz a w zimie to już w ogóle totalnie ciężko pali, podobno miał tak od nowości.
Przebieg 2200mth 20lat.
Luzy zaworowe ustawione.
-
Przez DamianChuchro
Witam posiadam ursusa 3512 i od roku jakoś przy dość dużym obciążeniu lub przy wysokich obrotach zaczyna coś stukac w silniku (nie zawsze) myślałem że wtryski więc została przeprowadzona regeneracja ale dalej to samo. Czym może być to spowodowane bo już brak pomysłów i cierpliwości.
-
Przez Sadownikx2
Witam jaki powinien być luz zaworowy na zaworze ssący i wydechowym, na zimnym/gorącym silniku w Ursusie 2812?
I czy za duży luz zaworowy może powodować dymienie i mniejszą moc?
-
Przez Sadownikx2
Witam czy te końcówki wtrysków będą dobre do ursus 2812.
https://allegro.pl/oferta/rozpylacz-koncowka-wtryskiwacza-mf235-255-2812-8885959408
-