Renault 103.54 kilka pytań
-
Podobna zawartość
-
Przez renwen
Witam, mam problem z rozłączeniem przedniego napędu, walczę już z tym tydzień, i nie mam już pomysłów co do przczyny tego, posprawdzałem całą elektrykę, ciśnienie, mam założoną też nową pompę, proszę o pomoc kto wie coś na ten temat i wie jak mógłby mi pomóc, mój numer telefonu: 661860314 , jestem z Kujawsko-Pomorskiego.
-
Przez wij2323
Witam. Jestem przed zakupem reni. Oglądałem jedną i mam kilka pytań. Są dwa drążki od tylnego tuza. Jedna od podnoszenia i opuszczania , druga od regulacji głębokości . Jest obok skala od 1 do 10. Gdy ustawię dzwignię na 8-10 to opuszczanie jest zablokowane i ramiona podnoszą się do samej góry. Ale gdy ustawję w pozycji od 1 do 7 to już nie spełnia swojej funkcji. Ramiona opadają na sam dół gdy operuje pierwszą dzwignią. Czy to świadczy że dzieje się coś z rozdzielaczem lub jest coś uszkodzone wewnątrz. Ruszałem przednimi kołami na boki to jest minimalny luz i słychać stukanie . Czy jest możliwość dociągnąć łożyska. Pokrętło od regulacji nawiewu kręci się bez żadnego oporu do okoła, czy tak ma być . Wskaźnik paliwa wskazuje stan jak kluczyk jest na pierwszej pozycji. A jak przekręce w prawo podswietla się deska rozfzielcza a a wskaźnik opada do zera . Czy tak ma być. Bo oglądałem podobną renówkę w łapczycy i u niej jest tak samo. Tylko ze ta w łapczycy ma gożej wchodzące biegi i wyciek na wałku. Czy wałek wom załancza się bez sprzęgła. Czy blokadę załancza się podciągając dzwignie tą z prawej strony za siedzeniem. Czy powinno się coś słychać. A jak się wyłancza. Czy jest jakaś kontrolka od blokady. Przedni napęd przy włączeniu nie słychać załączenia ale przy weyłączeniu słychać stuknięcie i ciągnik jakby przychamowywuje na sekundę, to chyba dobrze. Skrajna prawa dzwignia biegu z oznaczeniem 1- 2 .Czy można ją załanczać w czasie jazdy. Bo właściciel mówił ze tylko na postoju. Renówkę którą oglądałem miała niski poziom oleju w skrzyni . Jeżeli nie na wałku to gdzie może być wyciek. Tyle mam narazie pytań i dziękuję za wszelką pomoc . Przewertowałem internet w niedzielę ale nie znalazłem odpowiedzi , bo tyle tego jest ze az oczy bolą.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ciągnik do lekkiej pracy
Renault 80.14 TX + Amazone D8 Super