Jeśli jesteś drobiarzem wypełnij anonimową ankietę! I wesprzyj rynek drobiarski!
Przez
agrofoto, w Kury i koguty
-
Podobna zawartość
-
Przez Asia1234
Witam, mam problem z nioskami. Juz druga jest osowiala, przysiada, zamyka oczy, ma nastroszone piórka i siny grzebyk.. weterynarz dal jakis antybiotyk ale chyba nie trafiony jedna zdechla a teraz kolejna jest taka slaba.. moze mial ktos podobny przypadek?
-
Przez Adrian3210
Jak to jest z tymi kurami na jajka? Ile można trzymać kur bez rejestracji i zgłoszenia, aby sprzedawać po znajomych czy na targu? Czytałem wiele tematów i tak na prawdę nie wiem. Planowałem na wiosnę ok 100 szt kupić kur. Budynek mam, jedynie trzeba trochę podremontowac. Czy lepiej chodowac ok 500-1000 szt i wziąć dofinansowanie jakieś na to i po prostu zgłosić?
-
Przez 1989piotr1989
Witam serdecznie kupiłem kury brojlery. Tu u mnie w kujawsko pomorskim od pewnej fermy, Zachwalali jak nic to wziąłem a że brałem pierwszy raz w życiu kury to raczej się dałem oszukać.
Do rzeczy kupiłem brojlery. Na google z góry na dół blojlery białe ale koleś z fermy powiedział że ma blojlery brązowe.
No to kupiłem takie a że się nie znałem myślałem że wszystko dobrze. Niestety na bank to nie brojlery. Kupiłem je to oni twierdzili że są to już 3 tygodniowe blojlery a kupowałem je 25 czerwca. Do tego kupowałem specjalną pasze dla blojlerów a one urosły mało co. I do tego są bodaj to 2 rodzaje kur. Jedne mają duży czerwony grzebień i pod dziobem takie czerwone pultynki jak indyk czy perliczka. A część jest troche miejszych od tamtych i mają jasne grzebienie i to takie małe. Poniżej zdjęcia. Potrafi ktoś napisać co to za kury bo mi już ręce opadają.
-
Przez Gość
Witam. Za niedługo zaczynam niedużą, przydomową hodowlę drobiu. Czy mogę trzymać razem kury i przepiórki? Nic im się razem nie stanie?
-
Przez Drobiowy
Jakiś czas temu zauważyłem spore ilości ptaszyńca kurzego. Na początku myślałem że są to pchły. Kurnik razem z kurami został opryskany łącznie cztery razy produktem ARPON. Przez miesiąc problem się złagodził jednak ostatnio powrócił. Zna ktoś jakiś skuteczny sposób do pozbycia się ptaszyńca z kurnika? Jaki środek warto kupić?
-