Skocz do zawartości

Najładniejszy zetor?

zetor6441

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Jezeli chodzi o nowe to wszytkie modele Zetora mi sie podobaja ;) Kolejnosc jest taka:Forterra,Proxima PLUS,Proxima ;)

Z uzywanych tez mi sie wiele podoba m.in:16245,16145,12245,10245,7245,7211 czyli krótko mówiać bardzo duzo modeli B) Jedynie te co mi sie mniej podobaja to seria:7540,9540 chodz nie sa najgorsze ale jakos mi nie podchodza ;)

Jednym słowem mówiac ZETOR-y to bardzo ładne i funkcjonalne ciągniki B)

Niewiem dlaczego ale najładniejszym z dotychczas widzianych przeze mnie Zetorów był 16245 nawet w nim nie siedziałem, znajomy pracuje nim w transportcie często przyjeżdżał do mnie z płytami stropowymi na 18 tonowej przyczepce.

A najmniej podoba mi się model 9540 jest jakiś inny ???. ;);)

mi sie najbardziej podoba forterra na obrazkach tak niezbyt sie prezentuje ale jak pokupili sobie ludzie u nas i zobaczyłem je w akcji i wygląd to zawaliste ciagniki piekne . proxima na szerokich laczkach te ładna ale bardziej forterra mi si podoba . proxima i forterra dwa najładniejsze zetory odkad zetor istnieje

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez agrosoltys13
      Witam! Kupiłem w tym roku prasę nh 654 do Zetora 7011 i przyznam że brakuje mu parę koni i przychodzę do was z pytaniem czy opłaca się zakładać Turbo do Zetor 7011 jaki byłby tego koszt. Słyszałem że Turbo uszkadza silnik. 
    • Przez MK2025
      Dzień dobry, Szukam tylne opony do Zetora Forterra 10641, ale nie wiem na jakie felgi, średnica 38". Jaki to profil felgi (zdjęcia)?. Prawdopodobnie montowane fabrycznie, ale nie mam pewności, ciągnik kupiony używany.
      Google twierdzi, że szerokość mierzy się od środka, ale tu to wykluczone. Szerokość do zagięcia przed zaokrągleniem obrzeża zaznaczona na czerwono (zdjęcie) to 36,5 cm, a strzałką żółtą to 38-38,5 cm (to chyba ta szerokość jest oznaczona jako nr 2), czyli jest to felga szer. 15"?
      Opony aktualne to 18.4R38 i takie szukam, pasują do przednich. Sprawdzałam etykiety opon Alliance i Mitas i są na felgi: W16L, DW14L, DW15L, DW16L (Alliance), W14, W,15, W16 (Mitas). Co oznacza to L? Jaka jest różnica między DW i W (W to rolnicze, a DW?) Czy DW mogą być zamontowane do Zetora 10641 z 2002 r.?

• Przez Rooobert
      Witam. Chcę założyć orbitrol do Zetora 7245. Jaki zestaw i skąd polecacie? 
    • Przez jasiek96
      Witam. Jestem na etapie demontażu serwomechanizmu w zetorze 5245 w celu uszczelnienia go. Niestety nie mogę sobie poradzić z wybiciem go od strony przedniej ciagnika. Chyba nigdy nie był wyciągany i strasznie jest zapieczony. A dostęp kiepski. Czy macie panowie jakieś rady jak łatwo go wymontować.
      Pozdrawiam.
    • Przez michalploch
      Witam
      mam problem z wyświetlaczem w zetor proxima 2019 rocznik a mianowicie urwały mi sie guziki z prawej strony przełączania stron
      jeśli mieliście z tym problem napiszcie jak go rozwiązaliście

• Dodaj nową pozycję...
v