Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
DanteMMO    0

Witam mam problem, chodzi o to że po naprawie ferdka chcieliśmy podnieść pług i podniusł go bez problemy po czym podpieliśmy węże do obrotu pługa nagle spadł, stracił ciśnienie i teraz już nie chce podnosić sądziliśmy że to za mały stan oleju więc dolaliśmy i jest teraz ful, nie wiem co mogło się zadziać może ktoś miał już taki problem i jest w stanie poradzić co zrobić, pompa zębata była po naprawie wymieniliśmy tulejki na wałkach i spasowaliśmy ją na nowo była szczelna i nie przestawialiśmy zaworu na niej po tej naprwie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rabit500    2

Ja miałem podobny przypadek gdy scielo/wypluło oring łączący pompę z plecakiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DanteMMO    0

sprawdziłem to odkręciłem ten dekielek na plecaku co łączy rurkę z siłownikiem w plecaku i jest tam oring więc raczej to nie to cyhba że ten na dole przy pompie by mógł bo nie sprawdzałem tam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

volvo1150    8

<p>wypluło oring pod tłoczyskiem lub padł  zawór w pompie tłoczkowej bo pompa tłoczkowa jest od podnośnika a zębata od wywrotu wzmacniacza momętu</p>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rabit500    2

Jeszcze jedna możliwość przychodzi mi do głowy. na tym zestawie pomp jest zawór nie pamiętam od czego dokładnie chyba jest to zawór przelewowy. Ale nad nim jest cięgno idące z plecaka z regulacją przez jedną z zaślepek w plecaku i gdy mi to cięgno spadło też nie chciało działać mimo sprawnej pompy. podepnij manometr jeśli masz pod zaślepkę obok tego dekielka który odkręcałeś i sprawdź ciśnienie na podnośniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DanteMMO    0
Napisano (edytowany)

zdjąłem ten dekielek z boku i sprawdziłem czy są te cięgła na swoim miejscu i są prawidłowo działają więc raczej nie to sprawdziłem też filtr oleju i był zabrudzony tak na oko no do połowy filtra mogło być zakryte brudem, a filtr składa się tylko z drobnej siateczki bez wypełnienia, czy może przez to nie chce podnosić? a i jeszcze jak na pusto podniesie ramiona to po zagaszeniu ciągnika szybko opadają pod swoim ciężarem

 

złożyłem i od nowa zalałem i jednak to nie wina brudnego filtra

Edytowano przez DanteMMO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
volvo1150    8

oscylator padł pewnie sprężyna pękła tak się dzieje albo nie chce podnieść albo nie chce opadać trzeba rozpołowić i popatrzeć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez wazluk
      Witam
       
      Posiadam MF 595
      Popsuła mi się przy nim głowica.
      Najgorsze jest to, że przeszukałem chyba cały internet i nie wiem gdzie to kupić.
      Interesowałyby mnie cześć używana, może być zamienna.
      Czy wiecie gdzie taką głowice można kupić, jakieś namiary, linki, nr tel. cokolwiek...
      nr głowicy: GKN1440
×