Skocz do zawartości

Polecane posty

kaz0    0

Witam wszystkich. 

Jest to mój pierwszy post na forum, proszę o wyrozumiałość. Posiadam Lamborghini 1060 niestety mam problem, ciągnik nie rusza ani przodu ani do tyłu, tylko lekko szarpnie jakby chciał ruszyć  i nic więcej. Podnośnik podnosi. Kontrolka się pali. Czy jest jakis program aby podlaczyc ten ciagnik do komputera ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
extrabyk    764

To stary i prosty ciągnik. Nie ma w nim komputera więc nie ma możliwości podpięcia komputera zewnętrznego celem diagnostyki czegokolwiek.

Jeśli masz skrzynię z półbiegami to może nie być ciśnienia na koszu półbiegu i ciągnik nie jedzie. Jeśli nie masz półbiegów to powodem może być awaria sprzęgła.

Biegi przełączasz bez zgrzytów ? Jaka kontrolka się pali ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtal24    166

podobnie jak p rzedmowca jeżeli jest skrzynią z polbiegami to sprawdź stan oleju jakość oleju filtry a później grubsze sprawy typu pompa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kaz0    0

Ma polbiegi, wyglada to tak, filtry oleju wymienione

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
extrabyk    764

Filmik się nie odtwarza więc nadal za mało wiem bo coś więcej i konkretniej poradzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

mi to wygląda na problem z samym nawrotnikiem komputer do diagnostyki istnieje podłącza się go nazywa się allround tester posiadam go i mogę naprawić usterkę bez problemu tylko pytanie skąd Pan jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
extrabyk    764

Pomyliłem się i myślałem,że to starszy model. Dzięki filmikowi widzę,że to nowsza kabina więc kolega wyżej ma rację,że można zrobić diagnostykę komputerowo. Szkoda,że macie do siebie daleko ale przynajmniej wiesz już gdzie szukać usterki. Może znajdzie się bliżej ktoś kto ogarnia te ciągniki.

Przepraszam,że trochę wprowadziłem Cię w błąd i życzę szybkiej i skutecznej naprawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

można by było ewentualnie umówić się z kilkoma osobami i mógłbym przyjechać koszty były by niższe ale powiem szczerze ze nawet jak miałbym przyjechać bezpośrednio do pana to i tak pewnie wyszło by taniej niż walka z "mechanikami" :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
frycu13    0

Podpinam się  mam ten sam problem w lamborghini 1060  ktoś może wie co może być przyczyną ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Orzech334    1

Miałem taki przypadek w Agrotron 130 MK3,ciągnik po włączeniu rewersu i wybraniu biegu tylko lekko ruszał i się zatrzymał ,winien był czujnik prędkości skrzynki biegów na wyjściu ,był uszkodzony, ciągnik po wybraniu biegu i kierunku jazdy, po puszczeniu sprzęgła myślał że koła się nie kręcą (ciągnik jechał przez kilka sekund i się zatrzymywał) komputer tłumaczył to jako uślizg sprzęgła  i nie pozwalal jechać ,wymiana czujnika pomogła 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Orzech334    1

Czujnik był po prawej stronie (patrząc od tyłu),pod kabina za filtrem oleju hydraulicznego, taki sam czujnik mierzy prędkość WOM (jest przy wałku)

Edytowano przez Orzech334

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×