-
Podobna zawartość
-
Przez sznajdik
Witam, potrzebuję jakiś katalog czy kogoś kto jest obeznany w kosiarce mesko bo mam okazję taką w cenie złomu nabyć do koszenia przy polu i jakieś tam inne drobne zarośnięcia. Tu jest cały problem że tależ jest urwany łożyska rozsypane i potrzebuję jakieś wymiary czy też schemat jak to skleić do kupy
-
Przez MatiRol92
Witam, mam pytanie do posiadaczy pokosówek fortschritt, chodzi mi o opuszczenie hederu w pokosówce, jak go opuszczam to strasznie trzęsie sie cała maszyna (podnoszenie jest okej) nawet jak opuszczam bez hederu to sa drgania. Nie wiem jak ten problem rozwiazać
-
Przez Nover
Witam.
Potrzebuje porady:
Trzeci raz zrywa mi tylny bęben podczas koszenia, na małej trawie, bez konkretnej przyczyny.
Pierwszy raz bęben zerwał się podczas koszenia trawy przy sadzawce, podejrzewam że kosiarka gdzieś uderzyła lub bęben wisiał nad wodą ponieważ wymieniany był cały pion tylnego bębna bo był zgięty. Od tego czasu zrywa nawet po wymianie całej piasty, łożysk, obudowy bębna, wymianie całego pionu, wymianie dystansów, dołożeniu podkładki, wymianie plastików aby kosiarka zachodziła a nie uciekała do tyłu czy szlifowaniu talerzy aby były równe, bez uszczerbień.
Bliższy bęben jest sprawny od nowości i nic się z nim nie dzieje, dziwi mnie że nigdy jego nie urywa.
Koryto/ skrzynia jest minimalnie wygięte od pierwszego zerwania, przykładając poziomice, na końcu koryta z 1 cm ucieka do dołu.
Kosiarka pracuje cicho, równo, minie 30 minut pracy, dostaje wibracji i urywa się bęben
Wina talerza roboczego/ ślizgowego?Krzywa skrzynia/koryto? Może sprzęgło dostawało za pierwszym razem? Czy może źle złożony bęben?
Proszę o poradę gdzie szukać przyczyny. Kosiarka z-178 Pilzno.
Lubelskie Ryki.
-
Przez plati
Witam
W mojej kosiarce kuhn fc 202 ciągle wysypuja sie łożyska bez względu na to jakiej firmy bym nie założył. Na skrajnej słupicy wysypują się łożyska. Dolne w piaście są ok. Jedynie górne sie wysypują
Cała slupica była już u dwóch tokarzy i twierdzą że jest prosta.
Nie wiem w czym leży wina. Luzy delikatne występują ale na wszystkich dyskach jednakowo.
Szukam podpowiedzi co może być nie tak
-
Przez zetor1111
Witam potrzebuje cześci do kosiarki dyskowej kuhn ale nie moge nigdzie ich znaleźć :rolleyes: Znacie może jakieś sklepy internetowe lub normalne gdzie bym mógł je znaleźć ??
-