radekjohn1640

John Deere 1640 hydropak na 1 wąż hydrauliczny

Polecane posty

Witam forumowiczów, zastanawiam się nad zakupem agregatu z hydropakiem 2 siłowniki -1 wąż, do tej pory nie miałem maszyn na 1 wąż, jaka różnica? Czy nie będzie problemów? Mam 2 pary szybko złączy i do każdej pary jedna dżwignie? Z góry dziękuję za odpowiedź

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gr_rat    18

siłowniki jednostronnego działania opada pod ciężarem jak w przyczepie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Mam 3140 i agregat dwa siłowniki plus jeden wąż, nie ma problemu

i też masz 2 pary szybkozłaczy, w które zapinasz czy to bez różnicy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawel_rawa    31

nawet lepiej ze na jeden bo 1640 nie ma funkcji swobodnego opadania i siłownik na dwa przewody trzyma sie sztywno i nie pracuje podczas siania juz to przerobiłem w swoim agregacie musiałem zmienić siłownik i dobrze ze jeden

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pablozx1    1

Witam,

Mam pytanie do mojego problemu.

Problem jest z John Deerem 2650, a mianowicie coś blokuje powrót oleju do skrzyni gdy opuszczam przyczepę lub komorę przy prasie (1 wąż ) są tam siłowniki jednostronnego działania i pod własnym ciężarem bardzo ale to bardzo wolno opada. Wykluczyłem awarie złączek na wężach hydraulicznych oraz złączki przy ciągniku ponieważ wymieniłem je na nowe i nadal nie działa, apoza tym z innymi ciągnikami działa sprzęt prawidłowo. Czy orientuje się ktoś gdzie mogę szukać przyczyny?

Dodam że John Deere posiada 2 pary złączy hydraulicznych i na żadnej nie działa. Problem pojawił się gdy podpiąłem przyczepę, w której był regenerowany siłownik. Przedtem ciągnik z prasą działał prawidłowo.

Proszę o pomoc bo nie wiem gdzie mam szukać przyczyny.

Pozdrawiam,

Paweł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pablozx1    1

Nie sprawdziłem, ale podnośnik działa bez problemu i z taka samą prędkością opada więc to chyba nie to, ale sprawdzę jeszcze jutro.  Dzięki za trop, masz może jeszcze jakiś pomysł co może być przyczyną?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez dwaa9
      Witam, 
      Kupiłem ostatnio John deere 1640 i mam z nim kilka problemów. Ciężko mi dojść z elektryka. Chodzi o to że nie reaguje na tą stacyjka po prawej do odpalania i świec. Myślałem ze jest zepsuta i nawet kupiłem nowa ale to nie pomogło. Może ktoś pomoże. Może jest coś źle podpięte? Te 2 czerwone kable gdy się złączy to wtedy odpala. 

      Po 2: do czego są te przekaźniki obok bezpieczników? Nie brakuje tam jednego? 

      3 czy bezpieczniki są w dobra stronę? 


    • Przez damiano009
      Witam. Ściągał ktoś kabine w John Deere 1640? kabina sg2. Czy jest dużo roboty z tym? Na co trzeba uważać? Z czym jest najwięcej roboty? Muszę zdjąć kabinę żeby dostać się do skrzyni. Nie wchodzi drugi bieg.
    • Przez MarekB1
      Witam wszystkich .
      Mam takie pytanie . Chciałem kupić  JD2130 z 1975r, po rozmowie z sprzedającym powiedział że  ilość biegów 4 polowe, 4 szosowe i 4 wsteczne . Choć spoglądając na dane techniczne ( chyba że niepoprawnie odczytałem  jest podane (Liczba biegów przód + tył 8+4/16+8).
      Zaznaczem że JD to wersja 4x4 75kM
      Gdyby ktoś był tak uprzejmy i udzielił mi odpowiedzi byłbym bardzo wdzięczny.
       
    • Przez mustafakali
      Witam mam problem z podnośnikiem w john deere 2030 nie chce podnosić na zimnym jeszcze jakoś podnosi ale jak sie rozgrzeje to już kaplica wymieniłem filtry ale jest to samo prosze o pomoc
    • Przez adam18127
      Panowie nie  mogę sobie poradzić z John 1640 mianowicie kupiony nowy rozdziałach ,2 sekcyjny warinskiego. Do  tura. Na niskich obrotach tur szarpie. Zastanawiam się czy musi być orginalny  rozdzielacz John  tur  2 stronego działania podłączony pod tylne wejście   powrót dany do tylu pod korek dławik założony na powrocie i nic nie daję
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj