farmer9165

CIśnienie hydrauliki John Deere 2850

Polecane posty

farmer9165    0

Witam

Mam pytanie jakie powinno być ciśnienie na wyjściach hydraulicznych?W tej chwili mam 140 bar.Moim zdaniem to chyba trochę za mało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No jasne że za mało. Nawet 60'tka  ma ok 160. Ja Niedawno kupiłem nowa pompe tłoczkową i mam 180. Ale ciśnienie to nie wszystko. Ważna jest też wydajność pompy. W twoim jd jak odkrecisz blache, osłone pod pompą to masz śrube do regulacji ciśnienie. Nakrętka kontra na klucz 33 a w środek wkładasz śrubokręt i zwiększacz ciśnienei i bedziesz widział czy jest poprawa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
farmer9165    0

Koledzy a mam jeszcze jeden problem mianowicie mam ciśnienie160 bar lecz kiedy podepnę orbitrol ciśnienie spada do 140bar co może być spowodowane takim spadkiem i czy jest zawór na orbitrolu??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Ale na odłączonym orbitrolu jest ok tak? Jesli tak to przyczyna w nim. Najlepiej wyslij orbitrol do tucholi i ci sprawdzą. Ja wyslalem i sprawdzili, placiłem chyba tylko za przesyłke i oringi jak go rozkrecili

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maxrolnik    0

Dzięki za odpowiedź na odłąconym jest 150bar jakie powinło być cisnienie w john deere 2850?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Mikuś88
      Witam mam problem z hydrałliko dałem do mechanika żeby mi założył tura i podłączył go tak jak w zwykłej C360 czyli dał zasilanie do wyjścia od kiprowania a powrót do korka od wlewu i są takie objawy brak wspomagania napędu i podnośnika a po odłączeniu tura wspomaganie słabo działa podnośnik nie ma siły i napęd też nie ma siły a przed założeniem tura wszystko działało bez zażutów . Stan oleju jest  a przednia pompa jest nowa .wie ktoś co mogło się stać
    • Przez LeszekJędrzejczak
      WItam mam pytanie odnosnie hydrauliki. Chodzi o podlaczenie przewodow na przedniej pompie.(sa 3 przewody: jeden od gory ze zbiorniczka, dwa po boku ida do skrzyni). Pompa zamienik ar39695 (teraz mtsco) 40cm3. Jak wyglada sprawa zasilania. Czy pompka w skrzyni podaje przez ten zbiorniczek i chlodnice do pompy czy tez tym drugim przewodem bezposrednio (nie przez chlodniczke i zbiorniczek). ?? dodam ze ciagnik do mnie teraz przyjechal wiem tylko ze pompa z przodu nowa byla.. 
    • Przez Czoko3130
      Witam jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość 😉 mam John Deere 3130 chciał bym się dowiedzieć w jaki sposób działają tam obiegi oleju przekładniowo-hydraulicznego jego problemem jest zbyt duże ciśnienie i olej ucieka przez zawory przy przednich kołach ktoś coś może doradzi z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi 
    • Przez Wojtek_250
      Witam wszystkich użytkowników:) Jestem tutaj nowy i proszę o pomoc, kupiłem sobie JD 2130 był on rozebrany przez poprzedniego właściciela do malowania, między innymi wyciągnięta była pompa hydrauliczna przed silnikiem i rurki łączące ją z skrzynią. Poprzedni właściciel mówił że przed rozkręceniem wszystko było w porządku. Ja wyczyściłem wszystko i poskładałem hydraulikę zmieniłem filtr oleju i wlałem nowy olej, odpaliłem traktor trochę oleju ubyło w skrzyni więc dolałem i odpaliłem jeszcze raz ale nie działa wspomaganie i podnośnik, wom się załącza a a żółw i zając działa poprawnie. wlałem kilka litrów oleju do tego zbiornika z przodu nad pompą i wtedy przez chwilę działało wspomaganie dopuki był tam olej. niewiem co jeszcze mogę sprawdzić i zrobić, olej w skrzyni jest teraz trochę ponad maximum, czytałem na forum o zaworkach w przewodach więc jeszcze się zastanawiam czy dobrze rurki zkręciłem. Pasowało mi tak że ta która idzie z skrzyni do chłodnicy oleju jest bliżej koła i w niej nie było zaworka, druga ta bliżej środka miała zaworek i przykręcona była bezpośrednio do pompy (niewiem czy to jest poprawnie i kiedy nią idzie olej) zaworek jest jeszcze w tej śrubie co zakręca się na tym zbiorniku z olejem z przodu. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze mogę zrobić bardzo proszęo pomoc męczę się już z tym dość długo i nie mogę sobie poradzić, mój mail w razie czego wbanach@interia.pl Z góry dziękuję i Zyczę wszystkim Wesołych Świąt, pozdrowienia.
    • Przez Picek2005
      Muszę wymienić uszczelniacz na wałku przedniego napędu. Poradzcie, jak wyjąc ten wałek ze zdjecia ( to chyba wałek ataku przedniego napędu), bo nic nie przychodzi mi do głowy. Obudowa odkręcona, wałek próbowałem wyjąc pasem z napinaczom, ale nic nie idzie. W serwisie powiedzieli mi, ze nie ma tam żadnego zabezpieczenia, ale aż się wierzyć nie chce, ze ani drgnie. Boje się na sile żeby czegoś nie urwać. Zna się ktoś na tym?



×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj