Skocz do zawartości
tommy66692

zbyt niska temperatura wody

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Temperatura
Apista    6

a masz jakieś materiały gdzie mógłbym się dokształcić?

chętnie poczytam na ten temat

co do zwiększania objętości płynu chłodzącego podczas zwiększania temperatury to rozumuję sprawę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tedi2    0

Witam u mnie w zetorze wskazówka dochodzi do zielonego pola czyli ok 80c i cały czas się tam znajduje niezalerznie od roboty którą wykonuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacus    100

jak temperatura jest stala to pewnie czujnik padl lub kabel uziemienia ugnil. u mnie jak wlacze swiatla to temperatura idzie w gore 10 st. w moim zetorze normalna temperatura to 65-70.przy ostrej robocie idzie z 10 w gore ale nie wiecej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

ja wymieniłem termosta od wody i teraz grzeje od temperatury 65*c

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tommy66692    10
jak temperatura jest stala to pewnie czujnik padl lub kabel uziemienia ugnil. u mnie jak wlacze swiatla to temperatura idzie w gore 10 st. w moim zetorze normalna temperatura to 65-70.przy ostrej robocie idzie z 10 w gore ale nie wiecej.

własnie u mnie nie stoi w miejscu, dochodzi do pewnego momentu i więcej juz nie wzrosnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tedi2    0

światła mają taki pobór prądu że temperatura wzrasta raczej jeśli układ jest sprawny nie zakamieniony to tak nie powinno być za reszte odpowiada termostat jeśli jest sprawny otwiera i zamyka w odpowiednim momencie to uczymuje stałą temp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Radek000111    2

a po jakim czasie wasze ciągniki łapią temperature, nie ważne jaką, tylko w ogóle kiedy wskazówka zaczyna sie przemieszczać. Napiszcie też przy jakiej pracy i jakich obrotach. Bo chciałbym mieć porównanie co do mojego ciągnika. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
emtecc    13

trochę odkopię temat

Chciałbym zasięgnąć informacji: jaka powinna być temperatura otwarcia termostatu w zetorach serii 52**-77**?

W katalogu części jest informacja : termostat s40 30.78 o numerze 7001 1316. Czy wartość 78 będzie właśnie temperaturą otwarcia termostatu i termostat z taką wartością muszę kupić?

W instrukcji podana jest temperatura cieczy chłodzącej 80-95 stopni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez emtecc
      Zetor 7745 po remoncie góry silnika (tłok, tuleje, pierścienie, robione głowice).  Powodem remontu były popenkane pierścienie na jednym z tłoków. 
      Przed remontem z odmy czuć było, że zbiera się ciśnienie po zatkaniu odmy no i oczywiscie wyganiało olej z racji popękanych pierścieni.
      Po remonice poinformowano mnie, żeby wymienić olej po 50 mth po dotarciu. Docierałem na różnych obrotach (trochę jeździłem, chodził z przyczepą w różnym stopniu załadowaną).
      Zdziwiło mnie, że po 50mth oleju było na MIN na miarce. Rozmawaiłem z mechanikiem i określił, że to normalne bo pierścienie się układają.
      Cały czas kapało z odmy i kapie do teraz, jednak nie odczuwam zbierania się ciśnienia w skrzyni korbowej, tzn nie czuć dmuchania odmą a olej z niej kapie.
      Ostatnio na 3 godz orki do butelki skapało około 300ml oleju.
      Możliwe, że jest coś nie tak z odmą i olej nie ścieka do miski? Nie wiem jak to wygląda, nie rozbierałem nigdy tego?
      Czy pierścienie od początku są do niczego??
       
      Dodam, że ciągnik ma moc.
       
      Dodatkowo między głowicami pojawił się wyciek (chyba płynu) bo rdzewieje

    • Przez Mateusz_320
      Panowie ostatnio zawiozłem ciagnik do mechanika czyli w piatek bo na innym temacie pisałem ze strasznie ciezko pali i kopci. Zawory sa ustawione wtryski patrzylismy wczoraj maja 170-175 a ciagnik dalej tak samo. Pompiarz mówił zeby pompy nie ruszac bo moze byc okej z nia. Co radzicie na co patrzec jeszcze? Oleju odziwo nie bierze z odmy nic nie wydostaje sie. Jak odpali to dziwne obroty na poczatku ma tak jakby zaraz chciał zgasnac. Pozdrawiam
    • Przez Mateusz_320
      Panowie mam problem z korbowodami do zetora 5211. Kupiłem wczoraj i dzis zaczałem wazyc i 2 maja 305g a 1 ma 285g czy stanie sie cos tej róznicy 2 deko? Prosze o pomoc 
    • Przez leszczu19901
      Panowie, nie wiem czy to problem, czy nie, ale ostatnio ustawiałem zawory w Zetroze i teraz na jałowych obrotach słychac z obudowy fitra powietrza takie buczenie. Przed ustawieniem zaworów tego buczenia nie było. Dodam, równiez że na 3 cylindrze na zaworze ssącym nie było żadnego luzu.
    • Przez Mateusz_320
      Witam. Mam trudna sparwe ale mianowicie mam zetora 5211 91r 4810mtg i w lecie palił do strzału a teraz przy 5-10 stopniach ma problemy z odpaleniem. Po odpaleniu za 2 3 razem kopci jak szalony ciagle gdy sie przygrzeje to nic ale na zimnym tak ma. Dodam oleju nie bierze zawory były nie dawno ustawione Olej jest równo z maxem. Chce to naprawic przed zima bo w zimie nie ruszy pewnie. Pozdrawiam 
×